Έτοιμη για απογείωση η μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση όλων των εποχών (pics & vid)

Gazzetta team
Έτοιμη για απογείωση η μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση όλων των εποχών (pics & vid)
Η Qantas Airlines θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, απευθείας πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ, διάρκειας 20 ωρών!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση όλων των εποχών!

Ένα Boeing 787-9, με 40 επιβάτες, κυρίως υπαλλήλους της εταιρείας, θα απογειωθεί την Παρασκευή και θα καλύψει απόσταση μεγαλύτερη από 10.000 μίλια (16.200 χιλιόμετρα), πριν προσγειωθεί στην Αυστραλία το πρωί της Κυριακής. Η πτήση θα διαρκέσει, συνολικά, κάτι παραπάνω από 19 ώρες.

Κανένας άλλος εμπορικός αερομεταφορέας δεν έχει πετάξει χωρίς στάση στη συγκεκριμένη διαδρομή!

Αυτή θα είναι η πρώτη, από μια σειρά ερευνητικών πτήσεων της αυστραλιανής εταιρείας, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την υγεία των επιβατών και του πληρώματος, μετά από 20 ώρες πτήσης.

Διότι, δεν είναι μόνο το jet lag, που μπορεί να επηρεάσει τους επιβάτες, καθώς περνούν από αρκετές ζώνες ώρας κατά τη διάρκεια ενός τόσο μεγάλου ταξιδιού. Οι άνθρωποι μπορούν, επίσης, να υποφέρουν από κόπωση, αφυδάτωση και πρήξιμο. Η έλλειψη κίνησης, μάλιστα, μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος και να επιταχύνει τον κίνδυνο της βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης!

Για να αξιολογήσουν την κατάσταση εκείνων που θα βρίσκονται από σήμερα και για 20 ώρες μέσα στην καμπίνα, το αεροπλάνο θα μετατραπεί σε... εργαστήριο, καθώς οι ταξιδιώτες θα φορούν ειδικές συσκευές, για να επιτρέψουν στους επιστήμονες να παρακολουθούν τον ύπνο τους, το φαγητό τους και τη σωματική τους κίνηση.

Μια ομάδα ερευνητών, δε, θα συνεργαστεί και με τους πιλότους, οι οποίοι θα είναι εφοδιασμένοι με μια συσκευή για τον έλεγχο του εγκεφάλου τους και την παρακολούθηση της εγρήγορσης τους.

Δοκιμαστικές πτήσεις είναι προγραμματισμένες τόσο τον Νοέμβριο όσο και τον Δεκέμβριο.

Ο μεταφορέας Qantas θα χρησιμοποιήσει, μάλιστα, το ολοκαίνουριο και υπερσύγχρονο Boeing 787 Dreamliner για την επόμενη δοκιμαστική, απευθείας πτήση του, από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ!

Αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, η Qantas μπορεί να ξεκινήσει κανονικά εμπορικά ταξίδια από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στις πόλεις της Αυστραλίας ως το 2022.