«Οι εξωγήινοι υπάρχουν, δεν γίνεται να είμαστε οι μοναδικοί στο σύμπαν», λέει πρώην επικεφαλής της MI6

Gazzetta team
«Οι εξωγήινοι υπάρχουν, δεν γίνεται να είμαστε οι μοναδικοί στο σύμπαν», λέει πρώην επικεφαλής της MI6
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας, Sir John Sawers, ότι είναι σίγουρος πως υπάρχει και αλλού νοήμον ζωή στο σύμπαν.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ακριβώς επειδή η δήλωση αυτή γίνεται από έναν άνθρωπο με κύρος και όχι κάποιον... φανατικό, έχει εξέχουσα σημασία.

Με την άποψή του, μάλιστα, φαίνεται ότι συμφωνεί το 58% των Βρετανών, όπως έχει αποδειχθεί σε έρευνες.

Ο Sir John Sawers, που υπήρξε επικεφαλής στην MI6 την περίοδο από το 2009 έως το 2014, έκανε την εν λόγω δήλωση σε μία διάλεξη στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι «θα ήταν συγκλονιστικό, αν σκεφτούμε το μέγεθος του σύμπαντος, το ενδεχόμενο να μην υπάρχει πουθενά αλλού ζωή παρόμοια με τη δική μας».

Και συμπλήρωσε: «Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι μόνο η Γη, από ολόκληρο τον κόσμο, έχει τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής; Πρέπει, επιτέλους, να παραδεχθούμε ότι τίποτα στον πλανήτη μας δεν είναι μοναδικό».

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον τεράστιο Στίβεν Χόκινγκ, που πέθανε τον Μάρτιο του 2018, η αναζήτηση και η ανακάλυψη, τελικά, εξωγήινης νοημοσύνης, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα -όπως και το να βρούμε έναν τρόπο να αποικήσουμε άλλους πλανήτες...

Μόλις τον περασμένο μήνα, εξάλλου, Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο κατάλληλα θερμό, αλλά και δροσερό πλανήτη, που μπορεί να «υποστηρίξει» ζωή. Λέγεται K2-18b και είναι 110 έτη φωτός μακριά από εμάς...