Έσπρωξε ηλικιωμένο από το λεωφορείο επειδή «καθυστερούσε» και τον σκότωσε (vid)

Gazzetta team
Έσπρωξε ηλικιωμένο από το λεωφορείο επειδή «καθυστερούσε» και τον σκότωσε (vid)
Αντιμέτωπη με τις συνέπειες της εγκληματικής της πράξης βρίσκεται μία 25χρονη γυναίκα από το Λας Βέγκας, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο ενός ηλικιωμένου επιβάτη στις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης.

Η Καντέσα Μπίσοπ κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 74χρονου Σερτζ Φουρνιέρ, καθώς η νεαρή γυναίκα εμφανίζεται σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε τόσο η δράστις όσο και το θύμα, να τον σπρώχνει με δύναμη έξω από το λεωφορείο, με τον άτυχο ηλικιωμένο να σωριάζεται αναίσθητος στο έδαφος.

Ο Φουρνιέρ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση επί ένα μήνα, πριν καταλήξει από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της πτώσης από το σπρώξιμο της Μπίσοπ.

Το γεγονός, που όμως προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αντίδραση τόσο του οδηγού του λεωφορείου όσο και των υπολοίπων επιβατών, καθώς ο μεν οδηγός κλείνει τις πόρτες και συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό του χωρίς να ενδιαφερθεί ούτε στο ελάχιστο για την υγεία του άτυχου άντρα, ενώ κανείς από τους συνεπιβάτες της γυναίκας δεν φάνηκε να ενοχλείται από τη ανεκδιήγητη πράξη της.

Η Μπίσοπ εντοπίστηκε τελικά από τις αρχές του Λας Βέγκας μετά την καταγγελία συγγενών του ηλικιωμένου, ενώ αρχικά κατηγορούνταν μόνο για πρόκληση σωματικών βλαβών. Μετά, όμως, από τον θάνατο του Φουρνιέρ, ο τοπικός δικαστής αναβάθμισε τις κατηγορίες, με συνέπεια η Μπίσοπ να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μέχρι και ισόβιας κάθειρξης, σε περίπτωση που το δικαστήριο δεν της αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Στην απολογία της ενώπιον του δικαστή, υποστήριξε πως δεν ήθελε να βλάψει τον άτυχο άντρα, παρά μόνο να τον κάνει να βγει γρήγορα από το λεωφορείο, καθώς καθυστερούσε τόσο εκείνη όσο και τους υπόλοιπους επιβάτες, δικαιολογίες που δεν φάνηκαν να πείθουν τους δικαστές, οι οποίοι της επέβαλαν υψηλότατη χρηματική εγγύηση ώστε να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.