Τρόμος στον αέρα: Αεροσκάφος προσγειώνεται χωρίς μπροστινούς τροχούς (pics & vid)

Gazzetta team
Τρόμος στον αέρα: Αεροσκάφος προσγειώνεται χωρίς μπροστινούς τροχούς (pics & vid)
Άκρως επεισοδιακή αλλά ευτυχώς χωρίς περαιτέρω απρόοπτα ήταν η προσγείωση ενός αεροσκάφους της Myanmar Airlines στο αεροδρόμιο Mandaley της ασιατικής χώρας, όταν ένα Boeing «έχασε» τους μπροστινούς του τροχούς, αναγκάζοντας τον πιλότο να καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες ώστε η κατάσταση να μην ξεφύγει από τον έλεγχο.

Όλα ξεκίνησαν κατά την προσέγγιση του αεροσκάφους στον διεθνή αερολιμένα, όταν οι χειριστές διαπίστωσαν ότι το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους και συγκεκριμένα οι μπροστινοί τροχοί παρουσίασαν βλάβη και δεν αναπτύχθηκαν όπως θα έπρεπε.

Ο πιλότος ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου και τον πύργο ελέγχου, αποφασίζοντας τελικά να επιχειρήσει την προσγείωση, ακόμα και χωρίς τους μπροστινούς τροχούς του αεροσκάφους.

Η προσπάθειά του, που καταγράφηκε από κάμερες, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τους σχεδόν 90 επιβαίνοντες να χειροκροτούν τον πιλότο για τον επαγγελματισμό και τα «ατσάλινα» νεύρα του, που δεν επέτρεψαν στην κατάσταση να εκτραχυνθεί.

Τελικά, μετά και την αποβίβαση όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος, συνεργεία διάσωσης και πυροσβεστικά οχήματα άρχισαν να βρέχουν με νερό και αφρό τους κινητήρες του αεροσκάφους, το ρύγχος του οποίου ήταν ακουμπισμένο στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Nobody on board the flight was injured. Credit: Myanmar Airlines

The pilot managed to land the plane without front wheels. Credit: Myanmar Airlines

Πληροφορίες: ladbible.com