Έφτασε να ζυγίζει ως και 30 κιλά και σώθηκε όταν γνώρισε την... σοκολάτα (pics)

Gazzetta team
Έφτασε να ζυγίζει ως και 30 κιλά και σώθηκε όταν γνώρισε την... σοκολάτα (pics)
Την ζωή της να αλλάζει ριζικά από ένα κομματάκι σοκολάτα είδε μία νεαρή Βρετανίδα που πάσχιζε να νικήσει επί χρόνια την νευρική ανορεξία, από την οποία έπασχε από την ηλικία των 15 ετών.

Η 21χρονη σήμερα Άννι Ουίντλεϊ κατάφερε να νικήσει την νευρική ανορεξία, που παραλίγο αρκετές φορές να της στοιχίσει την ζωή της, όταν γεύτηκε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια την σοκολάτα.

Η Ουίντλεϊ άρχισε να γίνεται εμμονική με το σώμα και τα κιλά της μόλις στα 15 της χρόνια, καθώς κάθε φορά που έτρωγε κάτι έτρεχε στην ζυγαριά για να δει πόσο γραμμάρια πήρε.

Τα επόμενα χρόνια η ζωή της πέρασε από χίλια κύματα, καθώς μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία και κλινικές, ενώ το βάρος της είχε φτάσει μέχρι και τα 30 κιλά, με την αποστεωμένη σιλουέτα της να μην θυμίζει σε τίποτα το πρόσχαρο και καλοδιάθετο κορίτσι που γνώριζαν φίλοι και συγγενείς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια, επί σχεδόν πέντε χρόνια το μοναδικό της γεύμα κάθε μέρα ήταν τρεις μετρημένες μπουκιές από ένα τοστ ζαμπόν-τυρί, ενώ η οικογένειά της προσπαθούσε απελπισμένα να την βοηθήσει για να ξεπεράσει την νευρική ανορεξία.

Όλα, όμως, άλλαξαν ριζικά όταν μία ημέρα αποφάσισε να φάει ένα κομματάκι σοκολάτας που βρήκε στο δωμάτιο της αδερφής της. Τότε ήταν που αντιλήφθηκε ότι η εμμονή της με το φαγητό δεν είχε καμία απολύτως βάση, καθώς όχι μόνο δεν πήρε βάρος αλλά ένιωσε και την ικανοποίηση από την κατανάλωση της σοκολάτας.

Έκτοτε, η σοκολάτα έγινε το καθημερινό συμπλήρωμα του «γεύματός» της, ενώ μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα κατάφερε να φάει και το πρώτο ολοκληρωμένο γεύμα της μετά από σχεδόν έξι χρόνια. Τους μήνες που ακολούθησαν τα πράγματα πήγαν ακόμη καλύτερα, με την Ουίντλεϊ πλέον να μην θυμίζει σε τίποτα τον παλιό της εαυτό και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Πληροφορίες: metro.co.uk