Τραγικό δυστύχημα στην Ινδία όταν τρένο παρέσυρε εκατοντάδες πολίτες, 50 νεκροί (vid)

Gazzetta team
Τραγικό δυστύχημα στην Ινδία όταν τρένο παρέσυρε εκατοντάδες πολίτες, 50 νεκροί (vid)
Ένα ασύλληπτο σιδηροδρομικό δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες έχει συνταράξει την δυτική Ινδία, όταν μία διερχόμενη αμαξοστοιχία παρέσυρε μεγάλο πλήθος ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω στις ράγες, στα πλαίσια τοπικής γιορτής.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (τοπική ώρα) στην πόλη Αμριτσάρ του κρατιδίου Παντζάμπ, κοντά στην μεθόριο με το γειτονικό Πακιστάν, ενώ μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές ασφαλείας έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων.

Μάλιστα, εκτιμήσεις νοσοκομειακών πηγών ανεβάζουν κατά πολύ τον αριθμό των θυμάτων, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 100 ενώ αρκετοί δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το πλήθος βρισκόταν πάνω στις ράγες του σιδηροδρομικού δικτύου, στα πλαίσια εορτασμών ενός τοπικού φεστιβάλ, όταν η διερχόμενη αμαξοστοιχία έπεσε πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα, καθώς ο μηχανοδηγός δεν πρόλαβε να σταματήσει το τρένο.

Ένα βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε στα social media φαίνεται να έχει καταγράψει τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα, ενώ στο βάθος της εικόνας φαίνονται οι πύρινες φλόγες από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας.

Τέλος να σημειωθεί πως προς το παρόν δεν έχει διασαφηνιστεί αν επρόκειτο για εμπορικό ή επιβατικό τρένο, ούτε να μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται κι επιβάτες της αμαξοστοιχίας.