Poseidon: Το νέο υποβρύχιο υπερόπλο του Πούτιν θα προκαλεί τσουνάμι 100 μέτρων (pics & vid)

Gazzetta team
Poseidon: Το νέο υποβρύχιο υπερόπλο του Πούτιν θα προκαλεί τσουνάμι 100 μέτρων (pics & vid)
Το νέο υποβρύχιο drone που βρίσκεται στα «σκαριά» θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστιο πλεονέκτημα στον συσχετισμό δυνάμεων σε παγκόσμια κλίμακα.

To νέο «κρυφό» χαρτί του ρωσικού στρατού στην εξοπλιστική κόντρα με τις ΗΠΑ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο κινούνται οι δύο υπερδυνάμεις, στην προσπάθειά τους να εκπλήξουν αλλά και να υπερκεράσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα των αντιπάλων τους.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από ρωσικής πλευράς, το νέο «ατού» των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, ακούει στο όνομα Poseidon και θεωρείται εκείνο που θα δώσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν την δυνατότητα να κοιτάει από θέση ισχύος, την «ψυχροπολεμική» αντιπαράθεση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες της Δύσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για russia unveils nuclear powered and armed underwater drone

Πιο συγκεκριμένα, το Poseidon θα αποτελέσει το πρώτο υποβρύχιο drone, ενώ θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς κι εκτόξευσης τουλάχιστον δύο πυρηνικών κεφαλών, με συνολική ισχύ δύο μεγατόνους.

Το νέο υποβρυχιακό σύστημα που αναπτύσσεται στα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θα έχει την δυνατότητα να παραμείνει σε βάθος εκατοντάδων μέτρων για ολόκληρους μήνες, ενώ η ταχύτητά του που θα φτάνει τους 70 κόμβους θα θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος.

Άλλωστε, ο πρόσφατα επανεκλεγείς Ρώσος πρόεδρος είχε δεσμευθεί για νέα τεχνολογικά θαύματα που θα είναι σε θέση να αιφνιδιάσουν αλλά και να καταστρέψουν οποιαδήποτε εχθρική δύναμη, όπως το φημολογούμενο τσουνάμι ύψους 100 μέτρων που θα μπορεί να προκαλέσει το πυρηνικό υποβρύχιο drone.

Βέβαια, από τις διακηρυκτικές δηλώσεις μέχρι τα απτά αποτελέσματα υπάρχει τεράστιο χάσμα, όμως το σίγουρο είναι πως κανείς δεν θα ήθελε να διαπιστώσει στην πράξη αν τα «προσόντα» του νέου υποβρυχίου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.