Πόστερ του μοναδικού Έλβις Πρίσλεϊ πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 42.500 δολαρίων (pics)

Gazzetta team
Πόστερ του μοναδικού Έλβις Πρίσλεϊ πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 42.500 δολαρίων (pics)
Το διαφημιστικό πόστερ μίας εμφάνισης του «Βασιλιά της Ποπ» συγκέντρω σε διπλάσιες προσφορές από ότι αναμενόταν σε δημοπρασία που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Ο μύθος του Έλβις Πρίσλεϊ συνεχίζει να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ακόμα και σήμερα, 41 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Έτσι, ένα εξαιρετικά σπάνιο πόστερ του από συναυλία στη Βόρεια Καρολίνα το μακρινό 1955 πωλήθηκε σε δημοπρασία, αγγίζοντας τις 42.500 δολάρια, τιμή που είναι διπλάσια από εκείνη που αρχικά πιστευόταν ότι θα έφτανε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα News & Observer of Raleigh η αφίσα προέρχεται από συναυλία που είχε δώσει ο «Βασιλιάς» στην πόλη Ράλεϊ στις 19 Μαΐου του 1955 και πωλήθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο Τζιλ Μουν της Heritage Auctions, που ήταν υπεύθυνος για αυτή τη δημοπρασία, δήλωσε ότι δεν περίμενε να δοθούν περισσότερα από 20.000 δολάρια, όμως η παραγματικότητα τον διέψευσε πανηγυρικά, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως τόσο ο αγοραστής όσο κι ο πωλητής δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους για ευνόητους λόγους.

Ο Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ γεννήθηκε στην πολιτεία του Μισισιπή το 1935 και στην σύντομη αλλά τεράστια καριέρα του πρόλαβε να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μουσικής, εκδίδοντας 75 άλμπουμ και λαμβάνοντας το προσωνύμιο «Βασιλιάς» εξαιτίας του ντελίριου που προκαλούσε στους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Ο Έλβις πέθανε σε ηλικία μόλις 42 ετών από καρδιακή ανακοπή στις 16 Αυγούστου 1977, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, ενώ οι θεωρίες που τον θέλουν ακόμη ζωντανό αποτελούν τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας στις ΗΠΑ.