Οδήγησε την μηχανή του επί πέντε χιλιόμετρα στην επιφάνεια της λίμνης Κόμο (pics & vid)

Gazzetta team
Οδήγησε την μηχανή του επί πέντε χιλιόμετρα στην επιφάνεια της λίμνης Κόμο (pics & vid)
Το πεντάλεπτο πέρασμα ενός Ιταλού αναβάτη μέσα από τη λίμνη Κόμο με την μηχανή του αποτελεί μοναδικό επίτευγμα στα παγκόσμια χρονικά.

Ένα μοναδικό επίτευγμα στα παγκόσμια χρονικά κατάφερε να φέρει σε πέρας ο Ιταλός μοτοσυκλετιστής Λούκα Κολόμπο, ο οποίος οδήγησε την μηχανή του από άκρη σε άκρη της λίμνης Κόμο.

Ο Ιταλός αναβάτης κατάφερε να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ οδήγησης μοτοσυκλέτας στο νερό, καθώς η απόισταση που διήνυσε ήταν σχεδόν 5 χιλιόμετρα, ενώ χρειάστηκε περίπου πέντε λεπτά για να φτάσει από τη μία άκρη της λίμνης στην άλλη.

Luca Colombo can be seen motoring along the surface of the lake in the terrifying footage shot at Lake Como

At some points in the crossing Luca and the bike can be seen buffeting around on the surface waves

Η λίμνη Κόμο, κοντά στα βόρεια σύνορα με την Ελβετία, αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, ενώ το μοναδικό επίτευγμα κινηματογραφήθηκε από δεκάδες κάμερες που ακολουθούσαν με σκάφη και τζετ σκι τον Κολόμπο κατά τη διάρκεια του περάσματός του.

Ο νεαρός και ριψοκίνδυνος αναβάτης έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ, ενώ για την εκπλήρωση του εγχειρήματός του χρειάστηκε τη βοήθεια μίας τροποποιημένης μοτοσυκλέτας Suzuki Rmz 450, η οποία του επέτρεψε να αναπτύξει ταχύτητες μέχρι και 70 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Luca, pictured before the start, used a heavily modified Suzuki RMZ 450 - so don't try this at home

Ο Κολόμπο, με καταγωγή από το Μιλάνο, εκκίνησε από την πόλη Γκραβεντόνα φτάνοντας μέχρι το Κόλικο, διανύοντας την απόσταση των 5 χιλιομέτρων, ενώ στο τερματισμό του, συγκεντρωμένος κόσμος αποθέωσε τον Ιταλό αναβάτη για το μοναδικό του επίτευγμα.

Lake Como is Italy's third largest lake - and the attempt represented a world record for riding a motorcycle on fresh water

Eventually, however, the daredevil rider does make it across in a time of just over five minutes