Η στιγμή που ακροδεξιός πυροβολεί μετανάστες στη Ματσεράτα (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που ακροδεξιός πυροβολεί μετανάστες στη Ματσεράτα (vid)
Τη στιγμή που ο ακροδεξιός Λούκα Τραΐνι άνοιξε πυρ κατά μεταναστών στην πόλη Ματσεράτα της Ιταλίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο απεικονίζεται η μαύρη Alfa Romeo να σταματά μπροστά από ένα κατάστημα. Ο οδηγός πυροβολεί τρεις φορές κατά των ανυποψίαστων ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κατάστημα πανικόβλητοι αναζητούν καταφύγιο από το ακροδεξιό αμόκ του 28χρονου Ιταλού.

Ο δράστης, αφού τραυμάτισε μετανάστες που βρίσκονταν σε καφέ και στον σταθμό της πόλης, βγήκε από το αυτοκίνητό του τυλιγμένος με την ιταλική σημαία, προχώρησε σε φασιστικό χαιρετισμό και στη συνέχεια παραδόθηκε στους καραμπινιέρους.

Ο Τραΐνι ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές της πόλης του με την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ίδιος ήταν ερωτευμένος με την δεκαοκτάχρονη Παμέλα Μαστροπιέτρο, την κοπέλα που δολοφονήθηκε και το πτώμα της τεμαχίστηκε από έναν 29χρονο Νιγηριανό.

Οι αστυνομικοί αμέσως μετά τη σύλληψη του, εντόπισαν στο σπίτι του το βιβλίο του Αδόλφου Χίλτερ «Ο Αγών μου», αγκυλωτούς σταυρούς κ.α.

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Τραΐνι, ο οποίος συνελήφθη από τους καραμπινιέρους, δεν δείχνει μετανιωμένος και φέρεται να κατέθεσε στους ανακριτές ότι αποφάσισε να πυροβολήσει τους μετανάστες όταν άκουσε στο ραδιόφωνο ότι ο Νιγηριανός άνδρας είχε δολοφονήσει δεκαοκτάχρονη Ιταλίδα στην πόλη Ματσεράτα.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών χαρακτηρίζουν το ρατσιστικό αμόκ του Τραϊνι ως «πράξη παραφροσύνης».

Παράλληλα, ο δράστης έχει τατουάζ στο μέτωπο, που θυμίζει πολύ «στιλιζαρισμένο» αγκυλωτό σταυρό, ενώ, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, είχε διωχθεί από γυμναστήριο της περιοχής όπου διέμενε, λόγω των ακροδεξιών ιδεών του.

Πηγή: reader.gr