Εταιρεία έφτιαξε ρέπλικα ρομπότ του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και ο αληθινός έκανε μήνυση αξιώνοντας 10 εκατ. δολάρια (vids)

Gazzetta team
Εταιρεία έφτιαξε ρέπλικα ρομπότ του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και ο αληθινός έκανε μήνυση αξιώνοντας 10 εκατ. δολάρια (vids)
Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, μήνυσε ρομποτική εταιρεία και αξιώνει 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, επειδή έφτιαξε μια ρέπλικά του!

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι: «Πληρώστε, αλλιώς θα σας εξολοθρεύσω».

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, μήνυσε μια ρωσική ρομποτική εταιρεία και αξιώνει 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, επειδή έφτιαξε ένα ρομπότ ρέπλικα του ηθοποιού!

Μάλιστα, όπως αναφέρει το TMZ, που αποκάλυψε το θέμα, ο 72χρονος απειλεί πως, αν δεν του καταβάλουν το συγκεκριμένο ποσό, θα ζητήσει περισσότερα!

Η εταιρεία, ονόματι Promobot, παρουσίασε το ''Arnie android'' στο Consumer Electronics Show (CES) του Λας Βέγκας, τον περασμένο Ιανουάριο. Το ρομπότ μοιάζει εκπληκτικά στον «Εξολοθρευτή» Σβαρτσενέγκερ, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη φωνή.

Σε μια δήλωσή της στο RIA Novosti, η εταιρεία υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όνομα ή την εμφάνιση του ηθοποιού σε σχέση με το ρομπότ και ότι το πρωτότυπο θα «ανακυκλωθεί». Η Promobot τόνισε, επίσης, πως έκανε ό,τι μπορούσε για να «διευκρινίσει την κατάσταση» και «να αποτρέψει παρεξηγήσεις», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νομική διαμάχη. Η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας ισχυρίστηκε, πάντως, ότι δεν έχει λάβει ακόμα την αγωγή του ηθοποιού.

Τα video δείχνουν το ρομπότ να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους και να απαντά σε ερωτήσεις με τη χαρακτηριστική φωνή του Terminator.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Promobot, το ρομπότ κοστίζει περίπου 25.000 δολάρια και μπορεί να προσαρμοστεί, ώστε να μοιάζει με «κάθε άνθρωπο στη Γη». Μπορεί, μάλιστα, να εκτελέσει περισσότερες από 600 κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου του.

Ο Άρνολντ και η νομική του ομάδα ισχυρίζονται ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε επανειλημμένα το όνομά του σε δημόσιες εκδηλώσεις για να εμπορεύεται το ρομπότ και ζήτησε ακόμη και από τον ίδιο τον πρώην Αυστριακό bodybuilder να σταθεί δίπλα του για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Αγία Πετρούπολη το 2019 -ένα αίτημα το οποίο απέρριψε!

Παρά τις αντιρρήσεις του, ωστόσο, για τη συσκευή, η εταιρεία συνέχισε να χρησιμοποιεί το πρωτότυπο ''Arnie'', σύμφωνα με το TMZ.

Εκτός από τα 10 εκατομμύρια δολάρια, ο Σβαρτσενέγκερ απαιτεί τα κέρδη από το ρομπότ, καθώς και τις αποζημιώσεις αποζημίωσης και τις αμοιβές των δικηγόρων του.