Τι θα έκανα αν κέρδιζα το Τζόκερ

Τι θα έκανα αν κέρδιζα το Τζόκερ
Ένας συντάκτης του Gazzetta.gr ονειρεύεται ότι είναι ο μοναδικός νικητής των 7 εκατομμυρίων της Πέμπτης

Καταρχάς να είμαστε σοβαροί! 7 εκατομμύρια δεν είναι και κανά τεράστιο ποσό. Πριν σπάσετε την οθόνη του υπολογιστή σας, να σας πω ότι είναι περίπου 4 χρόνια συμβόλαιο του Ιντέγιε!

Εντάξει; Ηρεμήσατε;

Πάμε τώρα.

Καταρχάς τα 7 δεν είναι 7. Δεν θα πάρει και το κράτος κάτι; Εδώ παίρνει από 200 ευρώ επικουρική σύνταξη, εσένα με τα 7 εκατομμύρια θα αφήσει έτσι; Έστω λοιπόν ότι ο αγαπημένος μας Τσακαλώτος κρατήσει το 1,5. Λογικός φόρος σε τόσα χρήματα. Μένουν 5,5 εκατομμυριάκια.

Τι θα έκανα με αυτά;

Θα σταμάταγα να δουλεύω.

Όχι πως δεν μου αρέσει η δουλειά μου. Το αντίθετο μάλιστα (κάτσε γιατί διαβάζουν και οι διευθυντές). Απλά θα σταμάταγα τη δουλειά γιατί αν έχεις 5,5 εκατομμύρια στην άκρη, σόρρυ κιόλας, θα είσαι μαλάκας αν ξυπνάς κάθε πρωί με ξυπνητήρι και σε τρώει το άγχος για το αν θα πιάσεις τους στόχους του μήνα. Όσο καλή δουλεία και αν έχεις. Που έχω.

Θα έδινα στους γονείς μου ένα εκατομμύριο.

Ακριβώς ένα εκατομμύριο. Θα έλεγα του πατέρα μου: πάρε ένα εκατομμύριο μπαμπά και κάντο ότι θέλεις. Πραγματικά ότι θέλεις. 200 ίντσες τηλεόραση να βλέπεις καλύτερα Αυτιά; Προπληρωμένος ΕΝΦΙΑ για τα επόμενα 20 χρόνια; Ό,τι γουστάρεις.

Δεν θα αγόραζα σπίτι.

ΕΝ.Φ.Ι.Α από μένα η Μέρκελ Κυβέρνηση δεν θα δει. Θα έμενα σε ένα ωραίο δωμάτιο ξενοδοχείου και θα τα είχα όλα έτοιμα χωρίς να χρειάζεται καν να σκεφτώ αν έληξε η ΔΕΗ ή ο ΟΤΕ για να στείλω κάποιον να το πληρώσει (σιγά μην πήγαινα εγώ με 5,5 εκατομμύρια στην άκρη).

Δεν θα έκανα τη δική μου επιχείρηση.

Πραγματικά, όποιος είναι έστω και ελεύθερος επαγγελματίας καταλαβαίνει. Αν έχεις ήδη πολλά χρήματα, δεν αξίζει να περνάς κάθε μέρα ένα γολγοθά απλά για να κάνεις περισσότερα.

Δεν θα αγόραζα ακριβό αυτοκίνητο.

Και πες δηλαδή ότι παίρνεις μια μπουγκάτι βεηρόν ή όπως στο καλό λέγεται. Που θα την πας στην Αθηνών - Πατρών; Που θα την διπλοπαρκάρεις; Δεν ζεις στην Νέα Υόρκη, στην Αθήνα ζεις.

Δεν θα έφευγα από την Ελλάδα.

Θα πήγαινα συνεχώς ταξίδια, αλλά θα έμενα μόνιμα εδώ. Η Ελλάδα, όπως άλλωστε όλες οι διεφθαρμένες χώρες του κόσμου, είναι υπέροχη όταν έχεις πολλά λεφτά, πολύ ελεύθερο χρόνο και την θέληση να περάσεις καλά. Θα είχα και τα 3.

Θα είχα την ίδια γκόμενα.

Πλούσιος θα είχα την γκόμενα που είχα και φτωχός. Φίλε μου, αν σε άντεξε φτωχό και μαλάκα, τότε της αξίζει να σε αντέξει και πλούσιο και μαλάκα.

Δεν θα ενημερωνόμουν ποτέ ξανά.

Για τίποτα. Ούτε για μπάλα, ούτε ποιον έχουμε πρωθυπουργό, ούτε αν συμφώνησε το έκτακτο Eurogroup της Πέμπτης για το έκτακτο πακέτο βοήθειας. Χέστηκα. Το άγχος της καθημερινότητας είναι για τους φτωχούς.

Θα αγόραζα ότι gadget υπάρχει.

Θα έπαιρνα τα πάντα. Θα είχα 60 κινητά, 30 tablets, 10 laptops. Ότι νέα τεχνολογία έβγαινε θα την αγόραζα αμέσως, Η τεχνολογία είναι ίσως η μοναδική «χειροπιαστή» απόδειξη ότι ο κόσμος μας προχωράει και η εποχή μας εξελίσσεται.

Θα κράταγα τους ίδιους φίλους.

Ισχύει ακριβώς ότι ισχύει πιο πάνω με την γκόμενα. Το ίδιο σκεπτικό. Θα έβγαινα με τους φίλους μου όποτε ήθελα, θα κάναμε ότι θέλαμε, θα πληρώναμε όσο θέλαμε χωρίς να αγχωνόμαστε ότι δεν θα μας βγάλει ο μήνας. Παρέα με «διάσημους» δεν θα έκανα. Τσάμπα ποτό από μένα το ζεύγος Αιβάζη - Κορινθίου δεν θα έπινε ποτέ.

Αυτά σε γενικές γραμμές.

Πάνω κάτω δηλαδή, με κάποιες εξαιρέσεις, θα έκανα την ίδια ζωή που κάνω τώρα.

Και πολύ καλά θα πείτε: «ρε φίλε πλάκα κάνεις; Πάνω κάτω την ίδια ζωή δηλαδή θα έκανες! Τότε γιατί να κερδίσεις το Τζόκερ».

Σωστά, την ίδια ζωή θα έκανα με την διαφορά όμως ότι θα είχα μερικά εκατομμυριάκια στην (μ)πάντα να κάνω ότι θέλω και όποτε το θέλω.

Γιατί στην τελική, τα κωλολεφτά ένα πράγμα και καλό σου δίνουν: την ελευθερία.

Την απόλυτη ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις, χωρίς να δίνεις λογαριασμό δεν κανέναν.

Kαι κατ' εμέ, αυτό είναι το νόημα της ζωής.