Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΕΣΡ! Όλο το παρασκήνιο

Gazzetta team
Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΕΣΡ! Όλο το παρασκήνιο
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται στο επίκεντρο μίας πολύμηνης αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης καθώς η συγκρότηση της ανεξάρτητης Αρχής αποτελεί το κλειδί για τη διαμόρφωση του νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Η διενέργεια του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση αλλά και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου της κυβέρνησης με τον οποίο έγινε ο διαγωνισμός αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας η οποία καταλήγει στο ΕΣΡ.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατηγορούν η μία την άλλη ότι αποτελούν τροχοπέδη αφού δεν συμφώνησαν στη συγκρότηση της ανεξάρτητης Αρχής για την οποία χρειάζεται η συμφωνία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων έπειτα από πρόταση του προέδρου της Bουλής. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν το ΕΣΡ απασχολούσε τη δημοσιότητα σχεδόν αποκλειστικά για την επιβολή ποινών σε κανάλια, όπως στην περίπτωση του Νοεμβρίου του 2003 με τη σειρά «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, για την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Mega με την κατηγορία ότι περιείχε «απαράδεκτο και χυδαίο» διάλογο.

Σήμερα, οι περιστάσεις το ανέδειξαν σε «μήλον της Εριδος» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καθώς θα κληθεί να νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε απόφαση για τη διαμόρφωση του νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Πηγή: ethnos.gr