Έρχονται «ποινές» για τους κοπανατζήδες υπουργούς από τη Βουλή

Gazzetta team
Έρχονται «ποινές» για τους κοπανατζήδες υπουργούς από τη Βουλή
Μάλιστα αίσθηση αποτελεί το γεγονός ότι οι υπουργοί επικαλούνται μεταξύ των δικαιολογιών και τον φόρτο εργασίας προκειμένου να μην εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Την θεσμοθέτηση ποινολογίου κατά των «κοπανατζήδων» υπουργών εξετάζει η Βουλή καθώς μέλη του υπουργικού συμβουλίου επιμένουν να μην προσέρχονται στο Κοινοβούλιο για να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Κατά τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος έκανε σήμερα τις σχετικές ανακοινώσεις, οι αναπάντητες ερωτήσεις αγγίζουν το ποσοστό ρεκόρ του 70%.

Μάλιστα αίσθηση αποτελεί το γεγονός ότι οι υπουργοί επικαλούνται μεταξύ των δικαιολογιών και τον φόρτο εργασίας προκειμένου να μην εκτελέσουν τα καθήκοντα τους.

Ο Νότης Μηταράκης (ΝΔ) έθεσε το ζήτημα τονίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν δεν χρησιμοποιείτο η δικαιολογία του «φόρτου εργασίας» από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε πάντως ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί σύντομα και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν αλλαγές προς την κατεύθυνση ομαλοποίησης της λειτουργίας της Βουλής στον Κανονισμό (Β μέρος) του Κοινοβουλίου.

Τους απόντες υπουργούς επιχείρησε να δικαιολογήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Αναφερόμενος στον πολιτικό του προιστάμενο Ευκλείδη Τσακαλώτο αντέτεινε ότι εργάζεται περισσότερο από 14 ώρες την ημέρα «από τις 5 το πρωί» καθώς εκτός από τις διαπραγματεύσεις και τις επαφές με τους θεσμούς ταξιδεύει πολύ συχνά.

«Ακόμα και έτσι να είναι δεν δικαιολογείται να μην έρχεται στη Βουλή να απαντήσει στην ερώτηση μου για το σύμβουλο του Κίμ Γκλέν» έριξε το «καρφί» του ο Νικήτας Κακλαμάνης υπενθυμίζοντας ότι έχει επανακαταθέσει την ίδια ερώτηση 7 φορές.


Πηγή: thetoc.gr