Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει ο Μπιλ Κόσμπι

Gazzetta team
Ο Αμερικανός πρώην κωμικός παραδέχτηκε πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικες, αλλά και πως δωροδόκησε πολλά από τα θύματά του Πηγή: www.lifo.gr

Σε δίκη με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης παραπέμπεται ο Μπιλ Κόσμπι, μιας και δικαστήριο της Πενσιλβάνια έκρινε σήμερα ότι τα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσίασε ο εισαγγελέας αρκούν για την παραπομπή του.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή, προκαταρκτική απόφασή του η δικαστής της κομητείας Μοντγκόμερι έκρινε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου να δικαστεί ο Κόσμπι με την κατηγορία ότι το 2004 νάρκωσε και επιτέθηκε σε μια γυναίκα ονόματι Αντρέα Κόνσταντ.

Ο 78χρονος δημιουργός του «Cosby Show» έχει ακόμη τη δυνατότητα να αποφύγει τη δίκη εάν δηλώσει ένοχος για την υπόθεση αυτή, κάτι που θα σήμαινε ότι θα απόμενε μόνο να ανακοινωθεί η ποινή του. «Καλή σας τύχη, κύριε» είπε η δικαστής Ελίζαμπεθ Μακχιού στον Κόσμπι, αφού ανακοίνωσε την απόφασή της. Ο ηθοποιός απάντησε «ευχαριστώ» και αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία άλλη δήλωση.

Ο Κέβιν Στιλ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Μοντγκόμερι, βάσισε την υπόθεση στις γραπτές καταθέσεις που είχαν δώσει το 2005 τόσο η Κόνσταντ όσο και ο Κόσμπι.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ένορκης κατάθεσής του και ύστερα από ερωτήσεις που δέχτηκε από τη δικηγόρο της Αντρέα Κόνσταντ, Ντολόρες Τροιάνι, ο Μπιλ Κόσμπι παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικες.

Πιο συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ότι κάλεσε στο σπίτι του την Αντρέα Κόνσταντ όταν αυτή ήταν 17 χρονών και επιδόθηκε σε διάφορες σεξουαλικές περιπτύξεις μαζί της.

Παρά την παραδοχή του, οι δικηγόροι του Κόσμπι επιμένουν στην αθωότητα του εδώ και πολλά χρόνια. Ο πρώην κωμικός έχει κατηγορηθεί πως από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα έχει ναρκώσει και βιάσει περισσότερες από 50 γυναίκες. Σε άλλο σημείο της εξέτασής του από τη δικηγόρο του θύματος, ο Κόσμπι επιβεβαίωσε πως έχει πληρώσει πολλές από αυτές τις γυναίκες για να μην αποκαλύψουν τίποτα στην γυναίκα του.

Πηγή: www.lifo.gr