Οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν αληθινά βαμπίρ (gifs)

Gazzetta team
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν αληθινά βαμπίρ (gifs)
Και δεν λαμπυρίζουν στο σκοτάδι όπως ο Έντουαρντ του Twilight.

Όχι, τα βαμπίρ δεν θέλουν να μείνουν παρθένοι για όλοι τους την ζωή, ούτε κάνουν σαν μυξοπαρθένες μόλις συναντήσουν το κορίτσι/αγόρι των ονείρων τους (ναι, για σένα μιλάμε Έντουαρντ Κάλεν).

Σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσίασε το πανεπιστήμιο του Windsor, υπάρχουν άνθρωποι που αποκαλούνται «αληθινά βαμπίρ», χωρίς να έχουν γαμψά νύχια, χωρίς να κοιμούνται σε φέρετρα ή να ζουν εκατοντάδες χρόνια. Ακούγεται λίγο βαρετό, αλλά τα «αληθινά βαμπίρ» είναι νορμάλ, συνηθισμένοι άνθρωποι που ζουν ανάμεσα μας , πηγαίνουν κάθε πρωί στην δουλειά, έχουν φιλικές και ερωτικές σχέσεις αλλά όταν νοιώθουν «εξαντλημένοι» χρειάζονται μια γερή δόση αίματος για να πάρουν τα πάνω τους!

large

Στην συγκεκριμένη έρευνα κλήθηκαν να συμμετάσχουν 10 Αμερικάνοι και ένας Νοτιοαφρικάνος, που αυτό-προσδιορίστηκαν ως βαμπίρ. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, έχουν όλοι τους γεννηθεί με μια «επιθυμία » – το ίδιο έντονη με την σεξουαλική επιθυμία- για να πίνουν αίμα, κάτι που εξελίσσεται σε αναγκαία προϋπόθεση για να επιβιώσουν. Παρ` όλα αυτά, τα αληθινά βαμπίρ όταν θα νοιώσουν μια «εξάντληση» δύσκολα θα πάνε στο γιατρό, φοβούμενοι ότι η παράκληση «Γιατρέ είμαι λίγο κουρασμένος, μπορείτε να μου γράψετε μια συνταγή για 15 λίτρα αίμα;» μάλλον δεν θα τύχει ιδιαίτερης αποδοχής. Οι συμμετέχοντες πάντως, τόνισαν πως η ανάγκη τους για αίμα είναι ένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα, που καμία σχέση δεν έχει με τα lifestyle vampires, δηλαδή δύσκολα θα τους δεις να τριγυρνούν στα νεκροταφεία ψάχνοντας για μεζεδάκι….

tumblr_lwvxv5hhk81qdv84j

(hey girl, θέλω να σε πιώ στο ποτήρι μου….#diplis)

Τελικά, ο σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να αναδείξει το πόσο ανοικτόμυαλη και ευαισθητοποιημένη πρέπει να είναι η ιατρική κοινότητα απέναντι σε κάθε ασθενή, είτε ισχυρίζεται ότι είναι βαμπιρ, ή ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ή ο Σίμπα από το Lion King…

Πηγή: Rise.gr