Βρυξέλλες: Βρέθηκαν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αεροδρόμιο και σε σπίτια (pics & vid)

Gazzetta team
Βρυξέλλες: Βρέθηκαν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αεροδρόμιο και σε σπίτια (pics & vid)
Ειδική ομάδα πυροτεχνουργών τους εξουδετερώνει - Πληροφορίες ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είναι ίδια με εκείνα της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι

Στο «κόκκινο» παραμένει ο συναγερμός στην πόλη των Βρυξελλών, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις εξονυχιστικές τους έρευνες στα σημεία των πολύνεκρων επιθέσεων -αεροδρόμιο και μετρό.

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, νέοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν το βράδυ στο αεροδρόμιο, οι οποίοι πρόκειται να εξουδετερωθούν από ειδική ομάδα πυροτεχνουργών, που βρίσκεται στο σημείο.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο επιχείρησης των βελγικών αρχών σε κατοικίες των Βρυξελλών εντοπίστηκαν «χημικά προϊόντα», ένας εκρηκτικός μηχανισμός με καρφιά και μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως επισημαίνουν διεθνή δίκτυα, που επικαλούνται δηλώσεις του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου, η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκε στο προάστιο Σάερμπεκ.

«Μία βόμβα με καρφιά, χημικά προιόντα και μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτια που σημειώθηκε στην περιοχή Σάερμπεκ», ανέφερε η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου.

Εν τω μεταξύ, η βελγική αστυνομία διενεργεί έρευνα στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών για τον εντοπισμό υπόπτων, αλλά και τον τρίτο άνδρα που απεικονίζεται σε φωτογραφία, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα και απεικονίζει τρεις άνδρες να περπατούν στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας, λίγα λεπτά πριν το μακελειό.


Εικόνες-σοκ από τραυματίες












Οι Βέλγοι αστυνομικοί δεν έχουν σταματήσει λεπτό τις έρευνες, τόσο σε σπίτια της πρωτεύουσας, προς αναζήτηση στοιχείων των δραστών ή των ίδιων των δραστών των φονικών επιθέσεων, όσο και στους δρόμους, όπου σταματούν περαστικούς -όσους τολμούν να βγουν στους δρόμους των Βρυξελλών, έπειτα από την αιματοχυσία-, ανοίγουν τις τσάντες τους και ερευνούν το περιεχόμενό τους.

Διάγραμμα με το αεροδρόμιο




Η βελγική πρωτεύουσα, ωστόσο, θυμίζει από το πρωί μια πόλη-«φάντασμα», με τους κατοίκους κλειδαμπαρωμένους στα σπίτια τους και τον στρατό, μαζί με την αστυνομία, στους δρόμους.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες από τις μέχρι τώρα έρευνες, στο αεροδρόμιο «Ζάβεντεμ» των Βρυξελλών, τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις είναι ίδια με εκείνα των φονικών επιθέσεων του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.


Πηγή: protothema.gr