Βρέθηκε το κρησφύγετο των ναζί σε ζούγκλα στην Αργεντινή;

Gazzetta team
Βρέθηκε το κρησφύγετο των ναζί σε ζούγκλα στην Αργεντινή;
Ερείπια από τρία κτίρια μέσα στη ζούγκλα της Αργεντινής, ανακάλυψε μία ομάδα αρχαιολόγων. Μέσα σε αυτά, εντοπίστηκαν πέντε γερμανικά νομίσματα με ημερομηνίες από το 1938 έως το 1941, διάφορα ναζιστικά σύμβολα, συμπεριλαμβανομένης μίας σβάστικας και ένα κομμάτι από πορσελάνινο πιάτο με την υπογραφή made in Germany.

Οι αρχαιολόγοι από την Αργεντινή πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά απο μία σπουδαία ανακάλυψη, αυτή της κρυψώνας των ναζί. Η έρευνα επικεντρώνεται στο Πάρκο Τεγιού Κουάρε, στη Βόρεια Αργεντινή, κοντά στην Παραγουάη.


«Προφανώς, στα μέσα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ναζί είχαν ένα μυστικό σχέδιο, το οποίο προέβλεπε την κατασκευή καταφυγίων για τους ηγέτες του Τρίτου Ράιχ, σε περίπτωση ήττας. Επρόκειτο για απρόσιτες τοποθεσίες, μέσα σε ερήμους, σε βουνά, σε λόφους ή στη μέση της ζούγκλας, όπως εδώ στην Αργεντινή», επισημαίνει ο επικεφαλής της ομάδας, Daniel Schavelzon.

Τελικά όμως, τα κρυσφύγετα δεν τους χρειάστηκαν. Με τις «ευλογίες» του προέδρου της Αργεντινής Juan Perón, από το 1946 έως το 1955 και για ένα μικρό διάστημα τη δεκαετία του ’70, χιλιάδες ναζί, καθώς επίσης Κροάτες και Ιταλοί φασίστες κατέφθασαν στην χώρα, σύμφωνα με το Κέντρο Simon Wiesenthal της Καλιφόρνιας.

Το 1960, ο Adolf Eichmann, ο «ενορχηστρωτής» του Ολοκαυτώματος, πιάστηκε στο Buenos Aires από μία ομάδα ισραηλινών κομάντο, ο οποίος δικάστηκε και εκτελέστηκε στο Ισραήλ. Μεταξύ άλλων ανωτέρων των Ναζί που κατέφυγαν στην Αργεντινή ήταν οι Joseph Mengele, Walter Kutschmann, Josef Schwammberger, Eduard Roschmann και Wilfred Von Oven.

Πηγή: protothema.gr