Παρέμβαση Ομπάμα για την ελληνική κρίση

Gazzetta team
Παρέμβαση Ομπάμα για την ελληνική κρίση
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, είχε στέλεχος του Λευκού Οίκου με τις ΗΠΑ να αναλαμβάνουν δράση για την επίλυση της κρίσης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, στην κυβέρνηση Ομπάμα επικρατεί μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Γερμανία και άλλους εταίρους της.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ένα πιθανό αδιέξοδο θα είναι επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με την Αθήνα όσο με Βερολίνο και Βρυξέλλες για την γρήγορη εξεύρεση λύσης.

Η Κάρολιν Άτκινσον, σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Δραγασάκη καλώντας τον να τηρηθούν οι συμφωνημένες δεσμεύσεις και να επισπευθούν οι διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Δρασάκης διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο επέρριψε ευθύνες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι «μια χώρα κάνει ότι μπορεί για να μην υπάρξει συμφωνία και να προωθήσει την πολιτική της».

Πηγή: koolnews.gr