Είμαι, πλέον, ελεύθερος να καώ! Η εκκλησία θα ευλογήσει την πράξη μου;

Gazzetta team
Είμαι, πλέον, ελεύθερος να καώ! Η εκκλησία θα ευλογήσει την πράξη μου;
Θα έπρεπε, ίσως, η προχθεσινή να θεωρηθεί ιστορική ημέρα εκσυγχρονισμού και εναρμόνισης με τα ισχύοντα ανά τα πολιτισμένα κράτη αυτού του πλανήτη.

Αναφέρομαι στο «πράσινο φως» που δόθηκε στους δήμους και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών και Οστών Νεκρών. Όπως εξηγήθηκε, απαιτείται πλέον μια απλή έγγραφη δήλωση ή ένα σημείωμα του θανόντος ότι επιθυμούσε την αποτέφρωση της σορού του.

Σε έναν πλανήτη, όπου καταγράφονται καθημερινά φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε πολεμικές ζώνες, με θύματα ακόμη και παιδιά, φαντάζει το λιγότερο αστείο να εγείρεται «θρησκευτικό ζήτημα» για την ταφή των νεκρών (πρακτικά και περιβαλλοντολογικά αναχρονιστική μέθοδος διαχείρισης σορών) ή την καύση τους (επιστημονικά αποδεδειγμένη – ιδανική μέθοδος διαχείρισης).

Σημειώνεται για όσους θεωρούν υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου την ανέγερση τέτοιου Κέντρου κοντά στον τόπο διαμονής τους, ότι η ίδρυση και λειτουργία αυτών των χώρωνπροβλέπεται ότι θα μπορεί να γίνεται σε περιοχές εντός ή και εκτός σχεδίου πόλεως, ακόμα και εκτός των ορίων ενός ΟΤΑ, ωστόσο θα απαγορεύεται σε περιοχές αμιγούς ή γενικής κατοικίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο του Bαγγέλη Λιακόγκονα στο aixmi.gr