Διαψεύδει τώρα ο Στουρνάρας

Gazzetta team
Διαψεύδει τώρα ο Στουρνάρας
Η διαρροή περί δυσαρέσκειας του Γιάννη Στουρνάρα για την κριτική που δέχεται και κυρίως θέμα παραμονής που έθεσε στο υπουργείο Οικονομικών, δεν πέρασε έτσι απλά...

Με το που κυκλοφόρησε η διαρροή «τράβηξαν το αυτί» του ΥΠΟΙΚ από τις Βρυξέλλες. Αποτέλεσμα; Διάψευση της πρώτης διαρροής με μία δεύτερη!

«Κανονικά συνεχίζει τη δουλειά του στο υπουργείο Οικονομικών» ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, παρά την έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας, που φέρεται να έχει εκφράσει για την αμφισβήτηση που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες. Αυτό επισήμαναν στενοί συνεργάτες του υπουργού, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο, στο πλαίσιο υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των δύο δόσεων (από 1 δισ. ευρώ η κάθε μια). Εξάλλου, συνεχίζεται και η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας του Αυγούστου.

Με αυτόν τον τρόπο, διαψεύστηκαν, παράλληλα, προηγούμενες πληροφορίες, που ήθελαν τον υπουργό να φέρεται έτοιμος να αποχωρεί, σε περίπτωση που συνεχιστεί η κριτική στο πρόσωπό του και μάλιστα εν όψει διαπραγματεύσεων για τη μείωση του χρέους. Ο ίδιος δε ο κ. Στουρνάρας, φέρεται να έχει δηλώσει ότι «κριτική πάντα γίνεται, αλλά μερικές φορές είναι άδικη».

Όπως, παράλληλα, αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, προσθέτει, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες (όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης).

Πηγή: newpost.gr