Βόμβα από τον Σόιμπλε για τη δόση

Gazzetta team
Βόμβα από τον Σόιμπλε για τη δόση
Με μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ προς την χώρα μας απειλεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει 5 εκ των συνολικά 22, προαπαιτούμενων μέτρων.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, λίγες ώρες πριν από την αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group, ταράζει τα νερά λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει 5 εκ των 22 προαπαιτούμενων μέτρων, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup, στις 8 Ιουλίου.

Ωστόσο ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα έχει καθυστερήσει, αποδίδοντας την ευθύνη στην τρόικα, η οποία δεν έχει εκδώσει ακόμα, την έκθεση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου όπως είπε η γερμανική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ έως και τις 29 Ιουλίου.

Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι αντικείμενο θα είναι η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος, η οποία και θα καθορίσει την στάση των εταίρων ως προς την εκταμίευση ή μη της δόσης. Σημειώνεται ότι στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group αναμένονταν η έγκριση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ.


Πηγή: newpost.gr