Η απάντηση Σαμαρά σε Γκρούεφσκι

Gazzetta team
Η απάντηση Σαμαρά σε Γκρούεφσκι
Απάντηση στην επιστολή του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην επιστολή του προς τον Σκοπιανό ομόλογό του ο πρωθυπουργός απορρίπτει την πρόταση του κ. Γκρούεφσκι για σύσταση δυο ομάδων με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβανόταν σε δικιά του επιστολή από τις 27 Ιουνίου, στην οποία ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριζε πως η Ελλάδα στέκεται εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, κατηγορώντας την χώρα μας πως χρησιμοποιεί προς τούτο “η δύναμη του μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ η Μακεδονία έχει μαζί της την ισχύ του διεθνούς δικαίου”.

Ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στην επιστολή Γκρούεφσκι, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία δύο νέων ομάδων, με επικεφαλής τον ίδιο και τον Σκοπιανό ομόλογό του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “δεν είναι η Ελλάδα που παρεμποδίζει την ενταξιακή πορεία της χώρας προς την Ε.Ε. αλλά η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αντιρρήσεις για την πρόοδό της”.

Προσθέτει πως ο εκπρόσωπος της χώρας μας, πρέσβης κ. Βασιλάκης “διαθέτει πλήρη πολιτική εντολή για εποικοδομητική συνεργασία με τον Πρέσβη κ. Νίμιτς και τον Σκοπιανό αντιπρόσωπο. Καταλήγει δε στην επιστολή του σημειώνοντας πως η Ελλάδα επιδεικνύει πάντα γνήσιο ενδιαφέρον για τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση των Σκοπίων, καθώς, όπως χαρακτηριστικά γράφει, “18 χρόνια χωρίς λύση είναι πολύ μακρά περίοδος για να την αποδώσει κανείς μόνο στο 'καπρίτσιο΄μιας χώρας, όπως αφήνει να εννοηθεί η Σκοπιανή κυβέρνηση...Πηγή: protothema.gr