Από το 2011 είχε «περάσει» νόμο για την κατάργηση της ΕΡΤ ο Βενιζέλος

Gazzetta team
Από το 2011 είχε «περάσει» νόμο για την κατάργηση της ΕΡΤ ο Βενιζέλος
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ για το λουκέτο στην ΕΡΤ με βουλευτές, στελέχη αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρό του να θέτει θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος έχει σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης για την απόφασή της να καταργήσει την ΕΡΤ.

Δεν έχουν συμπληρωθεί όμως δύο χρόνια όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τότε, υπέγραφε νόμο που προέβλεπε την κατάργηση φορέων ανάμεσά τους και της ΕΡΤ.

Και όχι μόνο αυτό αλλά το συγκεκριμένο άρθρο εκχωρούσε στον υπουργό Οικονομικών (στον ίδιο δηλαδή) και στον συναρμόδιο υπουργό το δικαίωμα με μια απλή υπογραφή να καταργεί έναν δημόσιο Οργανισμό όπως η ΕΡΤ. Ακριβώς όπως έγινε και σήμερα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γεγονός που ο κ. Βενιζέλος καταδικάζει εντόνως θέτοντας σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή.

«Είμαστε αντίθετοι με το μαύρισμα της ΕΡΤ. Βasta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία» δήλωνε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο ίδιος πριν από δύο χρόνια είχε υπογράψει τη θανατική καταδίκη της ΕΡΤ, που θα πραγματοποιούνταν ακριβώς όπως και σήμερα με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.

Συγκεκριμένα με το νόμο 4002 από τις 22 Αυγούστου 2011 προβλέπεται πως με «κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού [...] η «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)» [...] να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο. »

Για την ιστορία το νόμο για κατάργηση της ΕΡΤ είχαν συνυπογράψει οι κ. Χρυσοχοϊδης, Ρέππας, Κουτρουμάνης, Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Μπεγλίτης,Ραγκούσης, Γερουλάνος, Λοβέρδος και η η Άννα Διαμαντοπούλου.

Μήπως τελικά η Δημοκρατία είναι αγαθό και προνόμιο της εκάστοτε κυβέρνησης;

Πηγή: newpost.gr