«The Champ»: Δυο χρόνια μετά το «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ»

Αντώνης Πατσούρας
Τι κοινό έχουν τα δυο φιλμ; Μα τον σκηνοθέτη τους, τον Φράνκο Τζεφιρέλι. Από τα πάθη του Χριστού στα πάθη των πυγμάχων.

Δυο χρόνια μετά από την επιτυχία του "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ" η οποία ακόμη και το 2020 παίζει σε πολλές χώρες στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο Φράνκο Τζεφιρέλι αποφασίζει να ασχοληθεί με την πυγμαχία.

Θα "πατήσει" πάνω στο βραβευμένο φιλμ του 1931 και θα δώσει μια άλλη διάσταση στη ζωή και το τέλος ενός αποτυχημένου πυγμάχου.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης που μετέφερε σπουδαία στο πανί τα βιβλία του Σαίξπηρ, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" αλλά και "Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι", το 1977 είχε παρουσιάσει την μίνι σειρά "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ".

Η ταινία "The Champ" εξιστορεί την περιπέτεια ενός πρώην πυγμάχου, του Μπίλι Φλιν, που έμεινε γνωστός ως ο "πρωταθλητής" (Champion), που τον παράτησε η γυναίκα του και έμεινε με τον 8 ετών γιο του.

Ο πυγμάχος αποφασίζει να επιστρέψει στη δράση για να βγάλει χρήματα για το παιδί του.

Δυστυχώς πεθαίνει λίγη ώρα μετά από τον αγώνα. Ο νεαρός Τίμοθι πλησιάζει τον πατέρα του και του ζητάει με κλάμματα να ξυπνήσει για να πάνε στο σπίτι. "Ξύπνα Τσαμπ"! Εκείνος δεν θα ξυπνήσει ποτέ...

Σπουδαία σκηνή σε μια ταινία που δεν είναι από τα αριστουργήματα του Τζεφιρέλι. Έχει όμως ωραία ιστορία. Τον "Champ" παίζει ο Τζον Βόιτ και τον γιο του ο μόλις 9 ετών Ρίκι Σκρόντίρ.

Ο μικρός με την ερμηνεία του εκείνη στο πρώτο φιλμ της ζωής του θα κερδίσει και "Χρυσή Σφαίρα"!