Ο Guardian κάνει αφιέρωμα για 20 «μαγικά ελληνικά νησιά»

Gazzetta team
Ο Guardian κάνει αφιέρωμα για 20 «μαγικά ελληνικά νησιά»
Ο Guardian επιλέγει 20 λιγότερο διάσημα ελληνικά νησιά που πιθανόν να μην έχουν ακούσει οι περισσότεροι και προτρέπει τους αναγνώστες του να τα επισκεφθούν

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα εκθαμβωτικά χρώματα και το εξαιρετικό φαγητό των διάσημων νησιών της Ελλάδας επεκτείνονται και σε αυτούς τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς, που διαθέτουν υπέροχα μέρη για διαμονή, εξαιρετικές παραλίες και ειδυλλιακά τοπία.

Βόρειο – Ανατολικό Αιγαίο

Λήμνος

Ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος και πληθυσμό ελληνικά νησία, η Λήμνος είναι τουριστικός προορισμός κυρίως για τους Έλληνες, αλλά η χώρα του νησιού, η Μύρινα είναι παράδεισος για τους τουρίστες και στο λιμάνι της μπορεί κανείς να δει τους ψαράδες να επισκευάζουν τα δίχτυα τους!

Ικαρία

Το νησί οφείλει την ύπαρξή του στον Ίκαρο που βυθίστηκε στη θάλασσα επειδή έλιωσαν τα κέρινα φτερά του. Ήταν ένας τόπος εξορίας για τους αριστερούς κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και της δικτατορίας. Όλα αυτά δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το νησί, σύμφωνα με τον Guardian και η φυσική ομορφιά του τοπίου υπόσχεται να ανταμείψει τους επισκέπτες.

Αμμούλιανη

Στριμωγμένη ανάμεσα στα δύο πόδια της Χαλκιδικής, αυτό το μικρό νησί έχει μεγάλες αμμώδεις παραλίες και είναι καλύτερο από τα μεγαλύτερα θέρετρα της ηπειρωτικής χώρας. Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Έλληνες και έτσι το νησί διατηρεί μια αυθεντική ατμόσφαιρα.

Ιόνιο

Μεγανήσι

Αυτό το μικρό νησί αποτελείται από τρία μόνο χωριά και ο πληθυσμός του είναι λίγο πάνω από 1.000 κατοίκους. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη δημοφιλή Λευκάδα, δεν θεωρείται προσφιλής προορισμός από μόνο του και οι περισσότεροι ταξιδιώτες το επιλέγουν για ημερήσιες εκδρομές. Αν ωστόσο αποφασίσετε να ξοδέψετε λίγες παραπάνω ημέρες στο νησί, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τους πολλούς «κρυμμένους» κολπίσκους.

Κυκλάδες

Αντίπαρος

Η Πάρος είναι αρκετά διάσημο νησί, αλλά πολύ λίγοι περνούν στο απέναντι νησί. Η Αντίπαρος -που τελευταία έχει γίνει και πόλος έλξης διασήμων- είναι ένας ήρεμος παράδεισος μεταξύ των πολυσύχναστων νησιών των Κυκλάδων.

Κύθνος

Είναι κοντά στην Αθήνα, έχει υπέροχες παραλίες και τις διάσημες ιαματικές πηγές. Δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες - κυρίως Έλληνες - τον Αύγουστο αλλά είναι εξίσου τέλειο να το επισκεφθεί κανείς και σε περιόδους τουριστικής ύφεσης.

Σέριφος

Η Χώρα της Σέριφου είναι μια από τις πιο γραφικές στην Ελλάδα και τα ασβεστωμένα πέτρινα σπίτια της είναι προσκολλημένα στην πλευρά ενός βουνού.

Σίφνος

Οι Έλληνες το προτιμούν, οι περισσότεροι τουρίστες όμως δε το γνωρίσουν και ακόμα και όταν γεμίζει από κόσμο, η ατμόσφαιρα παραμένει αυθεντική. Το νησί έχει μια γαστρονομική φήμη καθώς ένας από τους πρώτους διάσημους Έλληνες σεφ, ο Νικόλαος Τσελεμεντές, κατάγεται από τη Σίφνο.

Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος έχει βράχια και πλαγιές που μοιάζουν με το μαγευτικό ηφαιστειογενές τοπίο της Σαντορίνης και είναι πολύ λιγότερο επισκέψιμο.

Αμοργός

Το νησί έχει πανέμορφες παραλίες αλλά προσφέρεται κυρίως για πεζοπορία και καταδύσεις. Ο Guardian σημειώνει ότι η γαλλική ταινία The Big Blue έχει γυριστεί στην Αμοργό.

Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια αποτελούν έναν ολοένα και πιο αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων πολλών που κατασκηνώνουν στις εκπληκτικές παραλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δίνοντας στο νησί μια χαλαρή ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1960.

Σχοινούσα

Με πληθυσμό περίπου 250 κατοίκων, το νησί μοιάζει με «μικρό παράδεισο» και ο μοναδικός οικισμός είναι ένα χιλιόμετρο μακριά από το μικρό λιμάνι.

Δωδεκάνησα

Τήλος

Η Τήλος έχει πιο πυκνή βλάστηση από πολλά ελληνικά νησιά και είναι γνωστή για την άγρια ζωή της, που περιλαμβάνει από σπάνια λουλούδια και μοναδικά πουλιά. Το τοπίο του νησιού προσφέρεται για πεζοπορία και ο επισκέπτης μπορεί επίσης να απολαύσει τα μικρά χωριά και τις ανεξερεύνητες παραλίες.

Χάλκη

Φτάνοντας στην Χώρα και το λιμάνι του Εμπορειού, ο επισκέπτης παρατηρεί αμέσως τα πολλά αρχοντικά του 19ου αιώνα που μαρτυρούν την ιστορία του νησιού ως ένα ακμάζον αλιευτικό και εμπορικό κέντρο.

Πάτμος

Το νησί δέχεται πολλούς επισκέπτες - αρκετοί από αυτούς σε προσκυνηματικό τουρισμό και πολλοί απλά περίεργοι τουρίστες από τεράστια κρουαζιερόπλοια. Οι περισσότεροι παραμένουν λίγες ημέρες στο νησί και δεν κάνουν συνήθως τίποτα άλλο εκτός από το να επισκεφθούν τα κεντρικά μοναστήρια αλλά είναι κρίμα γιατί το νησί έχει πολλές καλές παραλίες.

Κάρπαθος

Παρά το γεγονός ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων - μετά τη Ρόδο και την Κω - η Κάρπαθος έχει ανεξήγητα «παραμεληθεί» από τους τουρίστες. Τα Πηγάδια και το λιμάνι της μπορεί να μην είναι τόσο ωραία όσο άλλα των Δωδεκανήσων άλλα όσο περισσότερο παραμένει κανείς στο νησί τόσο μαγεύεται από την παλιομοδίτικη ατμόσφαιρά του.

Τέλενδος

Το κύριο αξιοθέατο της Τελένδου είναι η πλήρης έλλειψη αυτοκινήτων ή δρόμων. Οι περισσότεροι την επισκέπτονται μόνο για ένα ημερήσιο ταξίδι αλλά είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - οι τρεις παραλίες και οι 6 ταβέρνες (όλες οι εξαιρετικές) θα σας κρατήσουν απασχολημένους!

Λειψοί

Οι ντόπιοι θα σας πουν ότι αυτό το μικρό νησί (μήκους 8 χιλιομέτρων) πήρε το όνομά του γιατί εδώ η όμορφη νύμφη Καλυψώ είχε αιχμαλωτίσει τον Οδυσσέα, καθυστερώντας το ταξίδι του στην Ιθάκη και την επιστροφή του στη σύζυγό του Πηνελόπη για μερικά χρόνια. Το μοναδικό χωριό του νησιού είναι πανέμορφο και υπάρχουν επίσης μερικές υπέροχες παραλίες για εξερεύνηση.

Λέρος

Η Λέρος έχει όλα όσα ψάχνει κανείς σε ένα ταξίδι. Είναι αρκετά μεγάλο νησί για να το εξερευνήσει κανείς αλλά υπάρχουν και πολλά παραδοσιακά χωριά και μαγευτικοί όρμοι.

Αργοσαρωνικός

Αγκίστρι

Μόλις ένα βήμα μακριά από την Αθήνα, αυτό το μικρό νησί αξίζει κανείς να το επισκεφθεί τους πιο ήσυχους μήνες καθώς τον Ιούλιο και ειδικά τον Αύγουστο το προτιμούν οι Αθηναίοι.

Πηγή: insider.gr