Ο Ερντογάν θα βάλει πρόσφυγες να τον ψηφίσουν!

Gazzetta team
Ο Ερντογάν θα βάλει πρόσφυγες να τον ψηφίσουν!
Tην ικανότητα να στρέφει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει προς όφελός του, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Όπως αναφέρει το Politico, από τον Ιούλιο, ο τούρκος πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει μια αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος για να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παίρνοντας ουσιαστικά λευκή επιταγή για να διαλύσει κάθε μορφή αντιπολίτευσης.

Με τον ίδιο τρόπο, βρήκε έναν τρόπο να επωφεληθεί από τα 3,2 εκατομμύρια Σύρων, κυρίως, μεταναστών που διαμένουν στην Τουρκία. Για τον Ερντογάν η ύπαρξη τόσων προσφύγων είναι μια ευκαιρία.

Οι τουρκικές αρχές, έχουν ήδη δηλώσει ότι μετανάστες υψηλής ειδίκευσης θα μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για την ιθαγένεια, ενώ τα πιο ευάλωτα άτομα θα είναι σε θέση να κάνουν αίτηση στο πλαίσιο ενός επιλεκτικού σχεδίου ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης.

Υπάρχουν λοιπόν σοβαροί λόγοι που ο Ερντογάν θα είναι διατεθειμένος να χαλαρώσει τα κριτήρια απόκτησης τουρκικής ιθαγένειας, με πρώτο φυσικό τις.. ψήφους, σημειώνει το Politico.

Ωστόσο, επειδή οι συνέπειες της προσφυγικής κρίσης προκαλούν την έντονη αντίδραση των τούρκων εθνικιστών, το πιο πιθανό είναι ότι ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε ένα σχέδιο παροχής τουρκικές ιθαγένειας μόνο εφόσον έχει ήδη εξασφαλίσει τη συναίνεση των τούρκων εθνικιστών στις προωθούμενες συνταγματικές αλλαγές.

Ό,τι και να αποφασίσει ο Ερντογάν, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, σημειώνει το Politico: Θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στη χώρα ως πιόνι στο κυνήγι της εξουσίας στο εσωτερικό και στην άσκηση πίεσης στο εξωτερικό.

Πηγή: thetoc.gr