Ιστορική σύλληψη στη Γερμανία: Η αστυνομία κατέσχεσε 35,5 τόνους κοκαΐνης αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ιστορική σύλληψη στη Γερμανία: Η αστυνομία κατέσχεσε 35,5 τόνους κοκαΐνης αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (vid)
Οι συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 30 και 54 ετών, περιλαμβάνουν υπηκόους από τη Γερμανία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, το Μαρόκο, την Τουρκία και την Ουκρανία.

Σε μια ιστορική σύλληψη για ναρκωτικά, η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε 35,5 τόνους κοκαΐνης, αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Αμβούργο, το Ρότερνταμ και την Κολομβία. Η επιχείρηση αυτή, που χαιρετίστηκε ως η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών της κατηγορίας Α στην Ευρώπη, οδήγησε στη σύλληψη επτά ατόμων από διάφορες χώρες, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην εισαγωγή του ναρκωτικού από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη το 2023.

Οι εισαγγελείς στη δυτική πόλη του Ντίσελντορφ επιβεβαίωσαν ότι η τεράστια ποσότητα, αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατασχέθηκε πέρυσι μετά από μια κρίσιμη πληροφορία από τις κολομβιανές αρχές. Η επιχείρηση, με την ονομασία Operation Plexus, αποκάλυψε τα ναρκωτικά κρυμμένα ανάμεσα σε φορτία λαχανικών και φρούτων.

Η ανάλυση της κατάσχεσης περιλαμβάνει 25 τόνους κοκαΐνης που βρέθηκαν στο λιμάνι του Αμβούργου, οκτώ τόνους στο ολλανδικό λιμάνι του Ρότερνταμ και σχεδόν τρεις τόνους στην Κολομβία. Οι γερμανικές αρχές υπογράμμισαν τη συλλογική προσπάθεια που περιελάμβανε πολλές χώρες και υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας την κλίμακα και την πολυπλοκότητα της επιχείρησης λαθρεμπορίας ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 30 και 54 ετών, περιλαμβάνουν υπηκόους από τη Γερμανία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, το Μαρόκο, την Τουρκία και την Ουκρανία. Λόγω των γερμανικών νόμων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι ταυτότητές τους δεν έχουν αποκαλυφθεί. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εισαγωγή τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2023. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι είχαν επιπλέον συνεργούς, που πιθανώς είχαν έδρα την Τουρκία, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι.

.