Μητρικό γάλα στη... μαύρη αγορά: Πόσο πουλάνε τα 10 ml (vid)

Newsroom
Μητρικό γάλα στη... μαύρη αγορά: Πόσο πουλάνε τα 10 ml (vid)
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αγγελίες για την πώληση... μητρικού γάλακτος.

Πολλές είναι οι γυναίκες που στρέφονται στην αναζήτηση και αγορά μέσω αγγελιών για να καλύψουν την ανάγκη των παιδιών τους. Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει πως στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αγγελίες για την πώληση μητρικού γάλακτος. «Παρέχεται άριστα συντηρημένο μητρικό γάλα στην Πεύκη», αναφέρεται συγκεκριμένα σε μία αγγελία.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί, πρόκειται για μία παράνομη και καθόλου ασφαλή πρακτική.

«Από την στιγμή που υπάρχει νόμιμη διαδικασία, η οποία δεν είναι απλά νόμιμη είναι και ασφαλής, είναι επικίνδυνο διότι το γάλα αυτό δεν ελέγχεται με τον τρόπο που πρέπει να ελέγχεται, δηλαδή δεν έχει ελεγχθεί η μητέρα για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα, μικροβιακά ή ιογενή, και δεύτερον δεν ελέγχεται το γάλα το ίδιο για μικρόβια ή ιούς, δεν παστεριώνεται και δεν έχει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις για να διατεθεί για ανθρώπινη χρήση», είπε ο Γιώργος Δασκαλάκης, καθηγητής Γυναικολογίας – Μαιευτικής του ΕΚΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή μάλιστα πώλησης του μητρικού γάλακτος φαίνεται να έχει πλαφόν το ένα ευρώ ανά 10 ml.

Πέρα από τους νέους γονείς ωστόσο, στους πιθανούς αγοραστές περιλαμβάνονται και ενήλικοι που εντάσσουν το μητρικό γάλα στη διατροφή τους προκειμένου να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τη μυϊκή τους μάζα.

«Υπάρχουν μελέτες οι οποίες έχουν δείξει ότι είναι ένα φυσικό, ας πούμε, αναβολικό (σ.σ. το μητρικό γάλα) το οποίο, πραγματικά, μπορεί να τους βοηθήσει να πετύχουν αύξηση της μυϊκής μάζας και να έχουν καλύτερα αθλητικά αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο κ. Δασκαλάκης.