Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς στο Βερολίνο: Βίντεο από την επίθεση των χούλιγκαν στο ξενοδοχείο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού

Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς στο Βερολίνο: Βίντεο από την επίθεση των χούλιγκαν στο ξενοδοχείο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού
Ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα, την Κυριακή (26/05) και καταγράφει την επίθεση των χούλιγκανς σε ένα μικρό ξενοδοχείο στην περιοχή Σπάνταου, όπου βρίσκονταν οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών, στους οποίους ήταν και Έλληνες, σημειώθηκαν στο Βερολίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 12 άτομα, τα οποία δεν νοσηλεύονται.

Επεισόδια έγιναν στον προαστιακό και σε ξενοδοχείο. Οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν καταλύσει σε ένα μικρό ξενοδοχείο στην περιοχή Σπάνταου, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το κέντρο του Βερολίνου. Οι οπαδοί παρακολούθησαν τον αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος και μετά τη νίκη επί του Άρη, βγήκαν στον δρόμο για να πανηγυρίσουν.

Σύμφωνα με το OPEN, οι οπαδοί δέχτηκαν επίθεση από άτομα που τους πέταξαν αντικείμενα και έριξαν καπνογόνα και πυρσούς μέσα στο ξενοδοχείο. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει η πυρασφάλεια και να πάει άμεσα η Πυροσβεστική στο σημείο. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Το χρονικό των επεισοδίων στο Βερολίνο

Επισημαίνεται ότι, το βράδυ του Σαββάτου (25/05), γύρω στις 11 μ.μ., σημειώθηκε βίαιη συμπλοκή στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου «Prenzlauer Allee», στην οποία συμμετείχαν οπαδοί του μπάσκετ και κατά την οποία τραυματίστηκαν 12 άτομα, εκ των οποίων ένα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα δύο σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Bild, στην οπαδική συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/05). Οι εμπλεκόμενοι χτυπούσαν ο ένας τον άλλον.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν περίπου 70 οπαδούς στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, ενώ ένας μεγάλος αριθμός χούλιγκαν κατάφερε να διαφύγει. Οι Αρχές έσπευσαν άμεσα στο σημείο με 44 άτομα και 11 άτομα διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία – ακόμη ένα άτομα αρνήθηκε τη διακομιδή του.

Αστυνομικοί επενέβησαν και, μαζί με την Πυροσβεστική, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Η Αστυνομία διαπίστωσε τα προσωπικά στοιχεία αρκετών ατόμων που συμμετείχαν στη συμπλοκή. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», συνολικά 89 άτομα συνελήφθησαν σε δύο περιοχές του Βερολίνου, στο Prenzlauer Berg και στο Spandau, σε σχέση με την οπαδική συμπλοκή.