Ένα απλό οικιακό αντικείμενο θεωρείται ο μεγαλύτερος «μαγνήτης» μικροβίων: Είναι πιο βρώμικό και από τη λεκάνη

Ένα απλό οικιακό αντικείμενο θεωρείται ο μεγαλύτερος «μαγνήτης» μικροβίων: Είναι πιο βρώμικό και από τη λεκάνη
Αυτό το αντικείμενο είναι γεμάτο βλαβερά μικρόβια, αλλά σπάνια το υποπτευόμαστε.

Μια μαμά από τη Δυτική Αυστραλία αποκάλυψε το οικιακό αντικείμενο που όλοι ξεχνούν να καθαρίσουν, αφού παρατήρησε ότι είχε συσσωρευτεί βρωμιά δεκαετίας. Ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε να καθαρίσει το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής της στα 13 χρόνια από τότε που αγόρασε την τηλεόρασή της.

Συγκεκριμένα, το τηλεκοντρόλ είναι το το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι, «στεγάζοντας» αποικίες επικίνδυνων μικροβίων κάθε λογής. Ο λόγος, ωστόσο, δεν είναι η θέση του ή ο τρόπος χρήσης του, αλλά το γεγονός ότι αμελούμε να το καθαρίζουμε. Αναλυτικά, ο λόγος που το τηλεκοντρόλ αποτελεί επικίνδυνη εστία μικροβίων είναι διπλός. Από τη μία, σπάνια θυμόμαστε να το καθαρίσουμε, διότι δεν βρίσκεται στο μπάνιο ή στην κουζίνα, που οι περισσότεροι άνθρωποι σχετίζουν με εστίες μόλυνσης.

q

Αυτή όμως η αμέλεια έχει ως αποτέλεσμα η χρήση του, με ένα ή και περισσότερα ζευγάρια χέρια να του μεταδίδουν βακτήρια και μύκητες επί χρόνια, να το καθιστά άκρως επικίνδυνο.

Ακόμα, οι σχισμές και τα κενά ανάμεσα στα πλήκτρα του ευνοούν τη συγκέντρωση μάκας, το αγαπημένο «στέκι» των μικροβίων.

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το τηλεκοντρόλ σας, αρχικά αφαιρέστε τις μπαταρίες του. Βρέξτε μία μπατονέτα με οινόπνευμα και αρχίστε να τρίβετε ανάμεσα στα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ, απομακρύνοντας όση βρωμιά μπορείτε.