Οι ειδικοί εξηγούν πόσα χρήματα εξοικονομείτε πραγματικά όταν χρησιμοποιείτε το air fryer

Οι ειδικοί εξηγούν πόσα χρήματα εξοικονομείτε πραγματικά όταν χρησιμοποιείτε το air fryer
Μικρότερες και πιο ενεργειακά αποδοτικές από τους συμβατικούς φούρνους, οι φριτέζες αέρος υπόσχονται ταχύτερους χρόνους μαγειρέματος και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας

Το air fryer διαφημίζεται ως ένας φθηνός και αποδοτικός τρόπος για να μαγειρεύετε τα γεύματά σας πιο γρήγορα και πιο φθηνά. Αλλά πόσα χρήματα σας εξοικονομεί στην πραγματικότητα αυτή η νέα μαγειρική ανακάλυψη;

Λοιπόν, η πραγματικότητα μπορεί να σας εκπλήξει.

Με το air fryer να έχει γνωρίσει μεγάλη δημοτικότητα την τελευταία δεκαετία, ο ιδρυτής του Money Saving Expert, Martin Lewis, μίλησε στο παρελθόν για τις φριτέζες αέρος, εξηγώντας στους καταναλωτές ότι θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν αντί για τους φούρνους τους.

Πόσο κοστίζουν οι φριτέζες αέρος;

Στο Instagram, η σελίδα Which έδωσε μια πλήρη αναφορά για το πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρησιμοποιώντας μια φριτέζα αέρος για να μαγειρεύετε τα γεύματά σας αντί για έναν κανονικό φούρνο.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Φριτέζα αέρος vs φούρνος: ποιο είναι πραγματικά φθηνότερο; Δοκιμάσαμε κοτόπουλο, ψαροκροκέτες και πατάτες και ένα πλήρες ψητό δείπνο για να δούμε ποιο θα σας κοστίσει λιγότερο, θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα έχει καλύτερη γεύση».

Χρησιμοποιώντας μια φριτέζα αέρος που κοστίζει περίπου 120 ευρώ, η ομάδα έκανε δοκιμές μαγειρέματος τόσο για ένα άτομο όσο και για μια ολόκληρη οικογένεια.

Το αποτέλεσμα

Η ομάδα διαπίστωσε ότι αν μαγειρεύετε μόνο για τον εαυτό σας και φτιάχνετε τέσσερα γεύματα με κοτόπουλο την εβδομάδα στη φριτέζα αέρος, θα εξοικονομήσετε λιγότερες από 30 ευρώ. Μάλιστα, το ίδιο ποσό ισχύει και στην ετήσια εξοικονόμηση. Ναι, οι ειδικοί υπολόγισαν ότι τον χρόνο θα εξοικονομήσετε 30 ευρώ

«Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια για να κάνετε απόσβεση της αγοράς», λέει η Which.

Τα πράγματα είναι παρόμοια και αν μαγειρεύετε για μια οικογένεια, με το Which να λέει ότι θα πρέπει να φτιάξετε 1.026 γεύματα για να αξίζει τον κόπο η αγορά της φριτέζας αέρος. Αν χρησιμοποιείτε τη φριτέζα αέρα κάθε μέρα, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε κάτι λιγότερο από τρία χρόνια για να βγάλετε τα έξοδά σας.