Τα τρελά γαμήλια έθιμα μιας φυλής στη Ναμίμπια: Η γυναίκα απαγάγεται και κοιμάται με τους καλεσμένους του γαμπρού για να «εξαφανιστεί» η ζήλια

Newsroom
Τα τρελά γαμήλια έθιμα μιας φυλής στη Ναμίμπια: Η γυναίκα απαγάγεται και κοιμάται με τους καλεσμένους του γαμπρού για να «εξαφανιστεί» η ζήλια
Στην απέραντη έρημο της Ναμίμπια κατοικεί μια ημινομαδική φυλή με ιδιόμορφα σεξουαλικά έθιμα.

Η Χίμπα θεωρείται η τελευταία ημινομαδική φυλή της Ναμίμπια. Πρόκειται για μια μεγάλη φυλή με εκτιμώμενο πληθυσμό περίπου 50.000 κατοίκους. Ονομάζονται ημινομαδικοί επειδή έχουν τα δικά τους σπίτια, αλλά πρέπει να μετακινούνται λόγω βροχοπτώσεων ή έλλειψης πρόσβασης σε νερό.

Η φυλή αυτή έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο σε βρετανικές και όχι μόνο εφημερίδες λόγω των περίεργων γαμήλιων εθίμων της.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή τη φυλή, η νύφη απαγάγεται πριν από το γάμο και την κρατούν κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο για 100 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κόκκινη άμμος γίνεται «ένα» στο σώμα της γυναίκας. Ένα βίντεο με το ίδιο περιστατικό γίνεται τώρα viral.

Κατά τη διάρκεια της απομόνωσής της, η νύφη περιποιείται τον εαυτό της, με τους συγγενείς της να της φέρνουν τακτικά καινούργια ρούχα και ακριβά κοσμήματα. Μάλιστα, κάποια από τα ειδικά ρούχα που καλείται να φορέσει είναι μια δερμάτινη κεφαλής που ονομάζεται Okori.

Συνήθως αυτό αποτελεί ένα δώρο από τη μητέρα της νύφης. Στο βίντεο φαίνεται ένα κορίτσι από τη φυλή Χίμπα να κάθεται σε ένα κλειστό υπόστεγο με κόκκινη άμμο σε όλο της το σώμα. Από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι τα μαλλιά, το κορίτσι είναι καλυμμένο με κόκκινη άμμο.

Αυτό δεν είναι το μόνο παράξενο έθιμο αυτής της φυλής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι γυναίκες σε αυτή τη φυλή καλούνται να κοιμηθούν με τους καλεσμένους του γαμπρού και με τουρίστες. Πρόκειται για ένα τελετουργικό που αποσκοπεί στην απομάκρυνση της ζήλιας.