Υπερπεξεργασμένα τρόφιμα: Η συχνή κατανάλωσή τους συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό, λέει έρευνα

Υπερπεξεργασμένα τρόφιμα: Η συχνή κατανάλωσή τους συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό, λέει έρευνα
Για να επιβεβαιωθούν αυτά τα αποτελέσματα, χρειάζεται περισσότερη έρευνα

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα πατατάκια, η σόδα ή τα hotdog, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και γνωστικής εξασθένησης, καθώς και προβλήματα μνήμης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η οποία έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες που συνέδεσαν αυτές τις τροφές με πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.

Τώρα, η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Neurology», διαπίστωσε πως η συχνή κατανάλωση των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, έχει άμεση σύνδεση με υψηλότερο κίνδυνο γνωστικής διαταραχής, κατά 16%, ενώ η κατανάλωση περισσότερων μη επεξεργασμένων ή ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με 12% χαμηλότερο κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr