Ο άνθρωπος που προσπάθησε να φαγωθεί ζωντανός από ένα πράσινο ανακόντα: Το μετάνιωσε αμέσως (vid)

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να φαγωθεί ζωντανός από ένα πράσινο ανακόντα: Το μετάνιωσε αμέσως (vid)
Ο Rosolie έχει αφιερώσει πάνω από 16 χρόνια από τη ζωή του στην προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και των κατοίκων του.

Όλοι μας έχουμε γοητευτεί από τα ντοκιμαντέρ άγριας ζωής που παρουσιάζουν φίδια να εξασφαλίζουν τη λεία τους, αλλά το να βλέπουμε κάποιον να προσφέρεται οικειοθελώς ως γεύμα σε ένα από αυτά, ανεβάζει αυτή τη γοητεία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έφευγαν ενστικτωδώς από ένα φίδι, ειδικά γνωρίζοντας τις θανατηφόρες ικανότητές τους. Ωστόσο, ο Paul Rosolie, ένας αφοσιωμένος οικολόγος, αποφάσισε να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο ισχυρά φίδια του κόσμου, το πράσινο ανακόντα, για έναν σκοπό στον οποίο πιστεύει βαθιά.

Ο Rosolie έχει αφιερώσει πάνω από 16 χρόνια από τη ζωή του στην προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και των κατοίκων του. Το έργο του τον έχει μεταφέρει σε χώρες όπως η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Ινδία και το Περού, όπου υπερασπίζεται ακούραστα την προστασία του περιβάλλοντος. Παρά τις προσπάθειές του, παρακολουθούσε αβοήθητος να μειώνονται συνεχώς οι βιότοποι των πράσινων ανακόντα, μεταξύ άλλων ειδών. Απελπισμένος να επιστήσει την προσοχή σε αυτή την κρίση, ο Rosolie επινόησε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο: θα άφηνε ένα πράσινο ανακόντα να τον φάει για να σοκάρει τον κόσμο και να αναλάβει δράση.

Το 2014, ο Rosolie ξεκίνησε αυτή την τολμηρή αποστολή, την οποία οραματίστηκε ως έναν μαζικό έρανο για την προστασία του τροπικού δάσους. Η απίστευτη προσπάθειά του καταγράφηκε στη σειρά του Discovery Channel «Eaten Alive». Συνοδευόμενος από μια 10μελή ομάδα, ο Rosolie πέρασε εβδομάδες εντοπίζοντας ένα κατάλληλο πράσινο ανακόντα στον Αμαζόνιο. Τελικά βρήκαν έναν τέλειο υποψήφιο, ένα φίδι μήκους 6 μέτρων.

Για το πείραμα, ο Rosolie φορούσε μια ειδική στολή από ανθρακονήματα που σχεδιάστηκε από μια ομάδα μηχανικών με τη χρήση τρισδιάστατης τεχνολογίας. Η στολή κατασκευάστηκε για να εμποδίζει το φίδι να τον συνθλίψει και να αντέχει στα πεπτικά του υγρά. Επιπλέον, σχεδιάστηκε ώστε να είναι λεία για να μην ερεθίζει το φίδι. Καλυμμένος με αίμα γουρουνιού για να προσελκύσει το ανακόντα, ο Rosolie ήταν εξοπλισμένος με ένα μικρόφωνο, ενσωματωμένες κάμερες, μια μάσκα προσώπου συνδεδεμένη με ένα σωλήνα ανθεκτικό στη σύνθλιψη και μια παροχή οξυγόνου τριών ωρών.

Παρά τους αυξανόμενους καρδιακούς παλμούς του και τη δύσκολη αναπνοή του, ο Rosolie προσπάθησε να παραμείνει ήρεμος. Ωστόσο, καθώς η λαβή του φιδιού έσφιγγε και άρχισε να καταναλώνει το κεφάλι του, αναγκάστηκε να καλέσει βοήθεια. Η ομάδα του επενέβη γρήγορα και έβγαλε το φίδι, παρόλο που τον είχε καταναλώσει μόνο εν μέρει.

Αναλογιζόμενος την εμπειρία, ο Rosolie θυμήθηκε την τρομακτική στιγμή που το στόμα του φιδιού άνοιξε διάπλατα και όλα έγιναν μαύρα. «Έμεινα χαλαρός και το άφησα να με σφίξει». Περιέγραψε την τεράστια πίεση, νιώθοντας τη στολή του να ραγίζει και τα χέρια του σχεδόν να εξαρθρώνονται. Φοβούμενος σοβαρό τραυματισμό, αποφάσισε να τερματίσει το πείραμα.

Παρά την έντονη και επικίνδυνη συνάντηση, ο Rosolie επέμεινε ότι δεν τρομοκρατήθηκε, εμπιστευόμενος τη δύναμη της στολής του και την παρουσία ειδικών. «Προσέξαμε πολύ», είπε. «Το θέμα ήταν πραγματικά να δείξουμε στους ανθρώπους τη δύναμη αυτών των φιδιών με την αποστολή της προστασίας των βιοτόπων τους».

Μέσω αυτού του ακραίου και αμφιλεγόμενου κόλπου, ο Rosolie είχε ως στόχο να τραβήξει την παγκόσμια προσοχή στη δεινή κατάσταση του Αμαζονίου και της άγριας ζωής του, ελπίζοντας να εμπνεύσει για την προστασία αυτών των ζωτικών οικοσυστημάτων.