Η θρυλική πρώτη απόδραση από το Αλκατράζ: Το επεισόδιο των Mythbusters που αποδεικνύει αν ήταν μύθος ή πραγματικότητα (vid)

Η θρυλική πρώτη απόδραση από το Αλκατράζ: Το επεισόδιο των Mythbusters που αποδεικνύει αν ήταν μύθος ή πραγματικότητα (vid)
Το πείραμα αυτό όχι μόνο απέδειξε την αληθοφάνεια της απόδρασης αλλά και ανέδειξε την ικανότητα των MythBusters να ζωντανεύουν ιστορικά μυστήρια μέσω πρακτικών δοκιμών.

Ένα από τα καλύτερα επεισόδια των Mythbusters ήρθε στις αρχές της δεύτερης σεζόν.

Ο μύθος που αντιμετώπισαν ήταν ξεκάθαρος: η προσπάθεια αναπαράστασης του θεαματικού κατορθώματος του Frank Morris και των αδελφών Anglin να αποδράσουν από τη φυλακή Αλκατράζ χρησιμοποιώντας μια φουσκωτή σχεδία φτιαγμένη από ελαστικά αδιάβροχα.

Η ομάδα κατασκεύασε μια τέτοια βάρκα και ξεκίνησε από το Αλκατράζ για να προσπαθήσει να φτάσει στην ακτή. Προς έκπληξή τους, διέσχισαν με επιτυχία τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο μέχρι το Marin Headlands. Το επίτευγμά τους έδωσε νέα αυθεντικότητα σε αυτό το άλυτο μυστήριο, αναγκάζοντας τους θεατές να επανεξετάσουν τη δυνατότητα μιας από τις πιο τολμηρές αποδράσεις της ιστορίας.

Η επιτυχημένη διέλευσή τους πρόσθεσε μια απτή διάσταση στη θρυλική ιστορία, συνδυάζοντας την ιστορική ίντριγκα με την επιστημονική εξερεύνηση για να γοητεύσει και να εκπαιδεύσει το κοινό. Το επεισόδιο αυτό παραμένει σήμα κατατεθέν της σειράς.