Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το λουτρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά από 2.300 χρόνια

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το λουτρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά από 2.300 χρόνια
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την παλαίστρα και το λουτρό όπου ο έφηβος Αλέξανδρος έκανε το μπάνιο με τον παιδικό του φίλο, Ηφαιστίωνα.

Την παλαίστρα και το λουτρό του Μέγα Αλέξανδρου στο βασιλικό ανάκτορο των Αιγών, όπου περνούσε ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του, φέρεται ανακάλυψαν να αρχαιολόγοι.

Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, ειδικότερα, κάνει λόγο πως η ανακάλυψη στο ανάκτορο των Αιγών, τον λεγόμενο «Παρθενώνα της Μακεδονίας», στην πόλη της Βεργίνας έγινε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Channel 4 «Bettany Hughes' Treasures of the World», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαΐου.

«Είναι το πιο εκπληκτικό θέαμα, να βλέπεις τις Αιγές να ανασκάπτονται και να έρχονται στο φως», δήλωσε η παρουσιάστρια.

Μιλώντας για τη σπουδαία ανακάλυψη σε ό,τι αφορά τον Μέγα Αλέξανδρο, η παρουσιάστρια της σειράς δήλωσε: «Υπάρχει ένας τεράστιος αγωγός αποχέτευσης που είναι χαραγμένος στο βράχο και ένα κοινόχρηστο μπάνιο».

«Εδώ θα πρέπει να έκανε μπάνιο ο Μέγας Αλέξανδρος με τους συντρόφους του, όπως τον Ηφαιστίωνα κι όλους εκείνους τους νεαρούς άνδρες που ταξίδευαν μαζί του σε εκστρατείες και μετά το θάνατό του διαπληκτίζονταν για την αυτοκρατορία του» συνέχισε η παρουσιάστρια του Channel 4.

«Ήταν απίστευτα δραστήριοι στο γυμναστήριο, πολεμώντας και παλεύοντας. Εκπαιδεύονταν στο κυνήγι. Η κρεβατοκάμαρά του δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, αλλά όλα τα διαμερίσματα του παλατιού είναι εκεί» τόνισε, για να καταλήξει.