Κούγιας για την υπόθεση Λυγγερίδη: «Η δικογραφία είναι της πλάκας, στήθηκε για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κούγιας για την υπόθεση Λυγγερίδη: «Η δικογραφία είναι της πλάκας, στήθηκε για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)
Ο δικηγόρος μίλησε και για την σύλληψη οπαδών του Ολυμπιακού και όσα τους καταλογίζονται.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Παρασκευής (26/4) στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού.

«Μου ζήτησαν να υπερασπιστώ κατηγορουμένους της υπόθεσης αυτής. Όμως, λόγω της ευαίσθητης θέσης που έχω και αν δεχόμουν να υπερασπιστώ, αυτομάτως θα είχαν δημιουργηθεί διάφοροι συνειρμοί. Η δικογραφία θα το πω Κουγέϊκα, Πετροπουλιώτικα και Ολυμπιακά είναι της πλάκας. Έχει στόχο να πλήξει τον Ολυμπιακό. Οι λόγοι που οδήγησαν αυτόν τον ανεκδιήγητο που υπογράφει το διαβιβαστικό, δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Ο νοών νοείτο. Θα το πω πολύ σκληρά, η υπόθεση στήθηκε για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης του.

Είναι κωμικά όσα αναφέρονται στη δικογραφία με τους δήθεν προστατευόμενους μάρτυρες. Την έχω ξεκοκκαλίσει την δικογραφία. Με ενδιαφέρει σαν Κούγια αλλά και με την ιδιότητα που έχω αυτή τη στιγμή. Στα δικαστήρια θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Όλη αυτή η ιστορία δεν προκύπτει από κανένα αντικειμενικό στοιχείο. Έχουν βρει λένε τρεις προστατευόμενους μαρτυρίες. Έκαναν δύο δικογραφίες για το ίδιο έγκλημα. Πήραν τους κατηγορούμενους από τη μια δικογραφία και τους έκαναν μάρτυρες στην άλλη και τους ονόμασαν προστατευόμενους. Αυτή η υπόθεση ξεκίνησε το 2019 ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Λευτέρης Οικονόμου, μετέπειτα υφυπουργός, έκανε με μια δικογραφία με 1.200 κατηγορουμένους οπαδούς όλων των μεγάλων ομάδων, ακόμη και της Λάρισας. Χαρτογράφησε τους χούλιγκαν. Αυτή η υπόθεση από το 2019 δεν προχώρησε ποτέ.

Τώρα, αυτό το τμήμα της Αθλητική Βίας, το οποίο ελέγχεται από συγκεκριμένο χώρο, το τονίζω ευθέως στοχοποίησε τον Ολυμπιακό. Δεν έκανε το ίδιο όταν δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός, δεν πήρε τους χούλιγκανς του ΠΑΟΚ να τους κάνει εγκληματική οργάνωση. Που κι εκεί δεν θα στεκόταν εγκληματική οργάνωση. Εδώ πήραν από εκείνη την δικογραφία αυτούς που είχε στοχοποιήσει τότε η αστυνομία, χωρίς να αποδειχθεί ότι έχουν διαπράξει τίποτα και τους έκαναν εγκληματική οργάνωση. Και βρήκαν ότι ο ένας δούλευε λέει στον δήμο Πειραιά, δηλαδή δεν πρέπει να προσληφθεί ένα παιδί που δεν έχει δουλειά στο δήμο Πειραιώς; Και γιατί είναι χουλιγκαν; Και γιατί είναι εγκληματική οργάνωση η θύρα 7; Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν επιπόλαια παιδιά. Ότι υπάρχουν κάποιοι που διεισδύουν στα σωματεία αυτά. Γιατί είναι σωματεία. Η θύρα 7 δημιουργήθηκε μετά την τραγωδία της θύρας 7. Έχει συναισθηματική υποδομή. Από εκεί και πέρα σίγουρα διεισδύουν αναρχικά στοιχεία, παρεισφρέουν και ποινικοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Αυτό γίνεται μόνο στον Ολυμπιακό και γίνεται ειδικά τώρα που έχει σχέση κάτι με την πολιτική».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο Ολυμπιακός πήρε το κύπελλο Ευρώπης και δεν πήγε ο υφυπουργός Αθλητισμού να τους υποδεχτεί, γύρισαν τα παιδιά, ενώ ο κ. Βρούτσης πάει σε γάμους και βαφτίσια των οπαδών της ΑΕΚ. Πολεμάει τον Ολυμπιακό και δεν τους υποδέχτηκε κανείς, είναι στους 4 της Ευρώπης, θα πάρει το Κύπελλο Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.