Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στο TikTok οι ΗΠΑ: απαγόρευση αν δεν αλλάξει χέρια

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στο TikTok οι ΗΠΑ: απαγόρευση αν δεν αλλάξει χέρια
Χαμός με το TikTok στην αγορά των ΗΠΑ

Φαίνεται πως η Αμερική σκληραίνει όσο δεν πάει τη στάση της απέναντι στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, φτάνοντας μέχρι και σε απειλή απαγόρευσης χρήσης της εντός συνόρων της χώρας. Η ByteDance έχει πλέον 9 μήνες περιθώριο να πουλήσει το TikTok σε αμερικανική εταιρεία για να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ, αφού κάτι τέτοιο ορίζει το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων με ευρεία πλειοψηφία.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η ByteDance θα πρέπει να πουλήσει το μερίδιό της στο TikTok σε εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 9 μήνες, αν θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί σε αμερικανικό έδαφος. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από πολλαπλές ενοχλήσεις των κυβερνώντων της χώρας σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγονται από κινεζική εταιρεία για πολίτες της Αμερικής, ενώ είναι ξεκάθαρες και οι οδηγίες προς τους πολιτικούς να μην εγκαθιστούν καν την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα.

Το νέο νομοσχέδιο πέρασε με 360 ψήφους υπέρ και 58 κατά και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις της ByteDance σχετικά με την Αμερική, όπου και μετράει περί τα 150 εκατομμύρια χρήστες. Μια πιθανή απαγόρευση δεν θα φέρει μόνο περιορισμό σε ό,τι αφορά τη λειτουργία εντός των ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο, αφού θα περιοριστεί το περιεχόμενο που αφορά την Αμερική και ίσως και όλο το μουσικό υλικό που προέρχεται από εκεί.

Στους πιθανούς αγοραστές του TikTok περιλαμβάνονται οι Meta, Microsoft και Oracle, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρχει ακόμη κάποια κρούση, κυρίως γιατί ουδείς γνωρίζει ποια είναι τα σχέδια της ByteDance μετά από αυτά τα μέτρα.