Ελληνικό μουσείο Arcades: Το επισκεφθήκαμε λίγο πριν ανοίξει και η νοσταλγία «βάρεσε» κόκκινο (pics)

Ελληνικό μουσείο Arcades: Το επισκεφθήκαμε λίγο πριν ανοίξει και η νοσταλγία «βάρεσε» κόκκινο (pics)
Το ελληνικό μουσείο arcades είναι εδώ και έρχεται ως ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Μπορεί το gaming να μας απασχολεί με όλες τις νέες του κυκλοφορίες, αλλά ουδείς (ειδικά από τους παλιότερους) δεν ξεχνάει το πως ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα «ουφάδικα», όπως είχαν βαπτιστεί, στην Ελλάδα έχουν κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια και πλέον είναι αρκετά δύσκολο να πετύχει κανείς κάποιο ηλεκτρονικό σε κάποια καφετέρια ή ακόμη και πλοίο ή φέρι μποτ. Μέρη που κάποιες εποχές περίμενες πως και πως να μπεις για να διασκεδάσεις όσο σου επέτρεπαν οι ικανότητές σου στα ¬διάφορα -πάντα ρυθμισμένα σε μεγάλο επίπεδο δυσκολίας- παιχνίδια.

@4timesp Το @Greek Arcade Museum ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή. Γνωρίστε το με μια γρήγορη βόλτα! #arcades #museum #videogames #retro #gaming #games #greece #athens #greekarcademuseum #pavlospapapavlou ♬ original sound - PavlosP

Ποιος δεν θυμάται το Double Dragon ή το Bubble Bobble; Ποιος δεν θυμάται το OutRun ή το SEGA Rally; Το Pong, το Soul Calibur, το Time Crisis, το Toki, το Street Fighter, το Golden Axe; Και σίγουρα, η νοσταλγία αυτή έχει δημιουργήσει και μια καινούρια τρέλα στην αγορά με όλα αυτά τα φορητά gadgetάκια που σου δίνουν τη δυνατότητα να παίξεις όλα τα MAME ROMS που είχες φανταστεί. Όσο πίσω κι αν σε ταξιδεύουν όμως όλα αυτά, η αίσθηση της καμπίνας με τους μοχλούς των τεσσάρων κατευθύνσεων και των πλήκτρων που έχουν πατηθεί δεκάδες χιλιάδες φορές πριν από σένα δεν μπορεί να εξομοιωθεί.

Ήρθε λοιπόν η ώρα και στην Ελλάδα για το πρώτο μουσείο arcades (Greek Arcade Museum). Οι πύλες του θα ανοίξουν για το κοινό την Παρασκευή 19 Απριλίου και όσοι θέλουν θα μπορούν να το επισκεφθούν αφού κάνουν την κράτησή τους μέσα από το επίσημο site. Τα μηχανήματα είναι όλα συντηρημένα και σε άριστη κατάσταση (παρά την ηλικία τους) από τους υπεύθυνους του μουσείου που έχουν συγκεντρώσει μηχανήματα που έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά και μερικά από τα πιο σπάνια κομμάτια που έχουν εμφανιστεί σε αίθουσες arcades.

Πως λειτουργεί το μουσείο; Ο επισκέπτης έχει τις παρακάτω επιλογές:
α) Να μπει στο μουσείο δωρεάν και να περιηγηθεί χωρίς να παίξει, γνωρίζοντας τα συστήματα του παρελθόντος και την ιστορία του gaming
β) Να πληρώσει ένα εισιτήριο που του δίνει πρόσβαση για 3 ώρες στο χώρο, όπου και μπορεί να απολαύσει όποιο παιχνίδι θέλει, όσες φορές θέλει. Οι καμπίνες έχουν προσαρμοστεί ανάλογα έτσι ώστε να μην χρειάζονται κέρμα, αλλά απλά το πάτημα ενός πλήκτρου που βρίσκεται σε εμφανές σημείο.

Η είσοδος για τα παιδιά έως 6 ετών είναι δωρεάν, για τα παιδιά 6-12 ετών είναι €3, για τα παιδιά 12-18 ετών είναι €6, για τους ενήλικες είναι €12 και για τους φοιτητές €9. Το μουσείο βρίσκεται στην διεύθυνση Δημοκρατίας 71 στο Παλαιό Φάληρο (ΤΚ 17563) και είχαμε τη δυνατότητα να το επισκεφθούμε πριν τα επίσημα εγκαίνια. Υπεύθυνος του project είναι ο δικηγόρος Ηλίας Τσινταβής που χρειάστηκε να προσπεράσει πάρα πολλά εμπόδια για να φτιάξει ένα χώρο-κόσμημα για τους λάτρεις των retro videogames και των arcades.

Μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από το Greek Arcade Museum στη συνέχεια.

Ελληνικό μουσείο Arcades

Ελληνικό μουσείο Arcades

Ελληνικό μουσείο Arcades

Ελληνικό μουσείο Arcades

Ελληνικό μουσείο Arcades