Ο 12χρονος εθελοντής που σώζει ζωές στη Γάζα: «Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος» (vid)

Ο 12χρονος εθελοντής που σώζει ζωές στη Γάζα: «Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος» (vid)
Η ιστορία του Zakaria είναι μια συγκλονιστική υπενθύμιση της ανθεκτικότητας του ανθρώπινου πνεύματος μπροστά στις αντιξοότητες.

Στην καρδιά της κατεστραμμένης από τις συγκρούσεις Γάζας, ένας νεαρός φάρος ελπίδας αναδύεται με τη μορφή του δωδεκάχρονου Zakaria Sarsak. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αγόρια της ηλικίας του, ο Zakaria περιηγείται στους χαοτικούς διαδρόμους του νοσοκομείου Al-Aqsa, όχι ως ασθενής, αλλά ως εθελοντής που έχει δεσμευτεί να βοηθήσει όσους βρίσκονται στα διασταυρούμενα πυρά της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

Ορμώμενος από μια βαθιά ριζωμένη επιθυμία να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ένα οδυνηρό γεγονός που εκτόπισε την οικογένειά του και αμέτρητους άλλους, ο Zakaria αφιερώνει το χρόνο και τις προσπάθειές του στο νοσοκομείο. Τα καθήκοντά του είναι ζωτικής σημασίας: γεμίζει σύριγγες, μετακινεί φορεία και βοηθά στη μεταφορά των τραυματιών και των νεκρών στο νεκροτομείο.

@nbcnews 12-year-old Palestinian Zakaria Sarsak decided he wanted to help those wounded in the Israeli bombardment that displaced him and his family in #Gaza ♬ original sound - nbcnews

Τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν τη μετακίνηση ασθενών και τη βοήθεια σε ιατρικές διαδικασίες, όπως η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, επιδεικνύοντας ένα αξιοθαύμαστο επίπεδο ευθύνης και θάρρους για κάποιον τόσο νέο. «Όταν πηγαίνουμε να πάρουμε τραυματίες μετά από επιθέσεις, λυπάμαι για τα παιδιά. Φέρνουμε όλους τους τραυματίες στο νοσοκομείο Al-Aqsa», σκέφτεται ο Zakaria, αποκαλύπτοντας το συναισθηματικό τίμημα που του προκαλούν τέτοιες εμπειρίες.

Το σκηνικό της εθελοντικής υπηρεσίας του Zakaria είναι καταστροφικό. Έξι μήνες αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας περισσότερους από 200 ομήρους, η ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα έχει οδηγήσει σε συγκλονιστικές απώλειες. Πάνω από 32.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 75.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με αναφορές. Εν μέσω αυτής της αναταραχής, το νοσοκομείο Al-Aqsa παραμένει ένα από τα λίγα καταφύγια που εξακολουθούν να λειτουργούν, φροντίζοντας ακούραστα τους επιζώντες των αεροπορικών επιδρομών.

Η ιστορία του Zakaria είναι μια συγκλονιστική υπενθύμιση της ανθεκτικότητας του ανθρώπινου πνεύματος μπροστά στις αντιξοότητες. Σε μια ηλικία όπου η αθωότητα θα έπρεπε να διατηρείται, ο ίδιος επέλεξε να προσφέρει τη βοήθεια του και κυρίως τη συμπόνια σε όσους την έχουν ανάγκη.