Το Netflix συνεργάζεται με τον Jo Nesbo και φέρνουν στη ζωή τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε

Το Netflix συνεργάζεται με τον Jo Nesbo και φέρνουν στη ζωή τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε
Η ανακοίνωση του Netflix αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος «Next on Nordic» που παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη.

Το Netflix ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον διάσημο Νορβηγό συγγραφέα Jo Nesbo, ηγετική φυσιογνωμία στον κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας, για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς βασισμένης στον συναρπαστικό πρωταγωνιστή του Nesbo, τον Χάρι Χόλε. Η σειρά, που επί του παρόντος φέρει τον τίτλο «Harry Hole», έχει ως στόχο να γοητεύσει το κοινό με την περίπλοκη αφήγηση και τους πολύπλοκους χαρακτήρες της, αντλώντας στοιχεία από το μυθιστόρημα του Nesbo «The Devil's Star». Το έργο αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική απόκλιση από την αγγλόφωνη κινηματογραφική μεταφορά του 2017 του «The Snowman» του Nesbo, η οποία, παρά τις δυνατότητές της, έγινε διαβόητη για την ακούσια κωμική της υποδοχή στο διαδίκτυο.

Το «The Devil's Star», το πέμπτο μέρος του έπους του Χάρι Χόλε, εμβαθύνει στη ζωή του ομώνυμου ντετέκτιβ, γνωστού για την ευφυΐα και την εσωστρέφειά του, καθώς και για την αδιάκοπη αναζήτηση της δικαιοσύνης. Η διασκευή του Netflix υπόσχεται να μεταφέρει στην οθόνη τον αποχρωματισμένο κόσμο του σκανδιναβικού νουάρ, αναδεικνύοντας τη σκοτεινή, συναρπαστική ουσία του έργου του Nesbo.

Παραγωγός της σειράς θα είναι η Working Title, με τον Oystein Karlsen, γνωστό για το επερχόμενο δράμα «So Long Marianne», εμπνευσμένο από τον Leonard Cohen, στο τιμόνι της ταινίας ως σκηνοθέτη. Η συνεργασία αυτή αναζωπυρώνει τη συνεργασία με την Working Title, την εταιρεία παραγωγής πίσω από τον «The Snowman». Η συμμετοχή του Jo Nesbo στην κινηματογραφική μεταφορά του ίδιου του έργου του αποτελεί κομβική πτυχή αυτού του έργου, σηματοδοτώντας το ντεμπούτο του συγγραφέα ως σεναριογράφου και προσφέροντας μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση για την πιστή μεταφορά του βάθους και της πολυπλοκότητας του μυθιστορήματος στην οθόνη.

Η ανακοίνωση του Netflix αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος «Next on Nordic» που παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της πλατφόρμας να εμπλουτίσει τον κατάλογό της με ποικίλο, ποιοτικό περιεχόμενο από τη σκανδιναβική περιοχή.

Η συνεργασία του Netflix με τον Jo Nesbo για τη σειρά «Harry Hole» σηματοδοτεί ένα φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός στις σκανδιναβικές προτάσεις της υπηρεσίας streaming, υποσχόμενη ένα μείγμα αγωνίας, πολιτιστικού βάθους και αφηγηματικού πλούτου που πρόκειται να επαναπροσδιορίσει το τοπίο του τηλεοπτικού αστυνομικού δράματος.