Το αγνοούμενο αεροπλάνο που εμφανίστηκε μετά από 35 χρόνια: Ο θρύλος με τους 92 σκελετούς (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το αγνοούμενο αεροπλάνο που εμφανίστηκε μετά από 35 χρόνια: Ο θρύλος με τους 92 σκελετούς (vid)
Για αρκετά χρόνια η πτήση 513 της Santiago Airlines έχει απασχολήσει τους ερευνητές.

Το έπος της πτήσης 513 της Santiago Airlines περικλείει μια αφήγηση που επεκτείνει τα όρια της πίστης, μια ιστορία που μπλέκει το μυστικιστικό με το καθημερινό, αναγκάζοντάς μας να αμφισβητήσουμε τα όρια της κατανόησής μας. Πρόκειται για μια αφήγηση που, για χρόνια, καθήλωσε εκατομμύρια ανθρώπους στη Λατινική Αμερική, μια περιοχή που μαγεύεται από τον μαγικό ρεαλισμό, όπου η διαχωριστική γραμμή μεταξύ του απτού και του απόκοσμου συχνά ξεθωριάζει. Αυτός ο θρύλος, εμποτισμένος με το μυστηριώδες, χρησιμεύει ως απόδειξη της γοητείας της ανθρωπότητας για το ανεξήγητο, ειδικά στον τομέα της αεροπορίας, όπου το ανεξήγητο προκαλεί ένα μοναδικό μείγμα τρόμου και θαυμασμού.

Ο θρύλος, όπως τον καταγράφει η Aerotime, αφηγείται το ταξίδι της πτήσης 513 της Santiago Airlines. Η πτήση που εκτελούσε η φανταστική Santiago Airlines, ξεκίνησε ένα υπερωκεάνιο ταξίδι με ένα Lockheed Super Constellation, ένα δημοφιλές αεροσκάφος της εποχής του. Αναχώρησε από το Άαχεν της Γερμανίας στις 4 Σεπτεμβρίου 1954 με προορισμό το Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας. Ωστόσο το αεροσκάφος εξαφανίστηκε πάνω από τον Ατλαντικό, πιθανότατα απορροφημένο από την απέραντη έκταση της θάλασσας.

Η ιστορία αποκτά μια διαφορετική τροπή στις 12 Οκτωβρίου 1989, όταν, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, το αεροσκάφος υποτίθεται ότι προσγειώθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αν αυτό το γεγονός είχε συμβεί, θα είχαν μπερδευτεί από την αναχρονιστική εμφάνιση ενός αεροσκάφους της δεκαετίας του 1950 στην εποχή των τζετ. Το μυστήριο μεγαλώνει μετά την προσγείωση, με το αεροσκάφος να αποκαλύπτει το απόκοσμο φορτίο του: τα λείψανα και των 92 επιβατών και του πληρώματος, που στέκονται σαν να βρίσκονται στην αγωνία των τελευταίων στιγμών τους, με τα χέρια του κυβερνήτη να είναι ακόμα σφιγμένα γύρω από τα χειριστήρια.

Παρά τον φανταστικό χαρακτήρα της Santiago Airlines και την απουσία απτών στοιχείων που να υποστηρίζουν την ύπαρξη της πτήσης ή την παράξενη κατάληξη της, ο θρύλος της πτήσης παραμένει.