ΟΣΕ για παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στο ΣΚΑ: «Έγινε παραβίαση σηματοδότη»

Επιμέλεια: Newsroom
ΟΣΕ για παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στο ΣΚΑ: «Έγινε παραβίαση σηματοδότη»
«Υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση σε επιχειρησιακό επίπεδο προς αποφυγή ατυχήματος» αναφέρει ο ΟΣΕ

Δήλωση μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που έκανε λόγο ότι παραμονές Χριστουγέννων αποφεύχθηκε νέα σιδηροδρομική τραγωδία με σύγκρουση τρένων στις Αχαρνές, έκανε ο ΟΣΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του για το συμβάν στις 23 Δεκεμβρίου 2023, διευκρινίζει πως το σύστημα της τηλεδιοίκησης λειτούργησε και υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση σε επιχειρησιακό επίπεδο προς αποφυγή ατυχήματος.

Συνεχίζοντας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του δυτικού ΣΚΑ, στο σημείο όπου η γραμμή του Προαστιακού από το Κιάτο, συγκλίνει με τη γραμμή καθόδου του σιδηροδρομικού άξονα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Τα τρένα, προτού ακινητοποιηθούν, κινούνταν σε συγκλίνουσες γραμμές και όχι μετωπικά, μετά από παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Ο ΟΣΕ ενημέρωσε άμεσα τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) για το συμβάν, ενώ έχει ήδη κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να συνταχθούν υπομνήματα τόσο από την πλευρά του όσο και από την πλευρά της Hellenic Train, όπως προβλέπεται, τα οποία πρόκειται να κατατεθούν για τη σύνταξη του τελικού πορίσματος από τη ΡΑΣ και τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Αεροπορικών & Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, με σκοπό να αποφευχθούν αντίστοιχα συμβάντα στο μέλλον.