H ομάδα που έφτιαξε τον emulator Yuzu του Nintendo Switch καλείται να πληρώσει 2,4 εκατ. στην Nintendo

H ομάδα που έφτιαξε τον emulator Yuzu του Nintendo Switch καλείται να πληρώσει 2,4 εκατ. στην Nintendo
Μεγάλη νίκη της Nintendo κατά του Yuzu Emulator του Nintendo Switch

To Nintendo Switch έχει έρθει αντιμέτωπο με πολλά «χτυπήματα» από την πειρατεία και ένας από τους λόγους είναι και ο Yuzu emulator που προσφέρεται για υπολογιστές.

Η Nintendo έχει κινηθεί εδώ και μερικές ημέρες νομικά κατά των δημιουργών του Yuzu και μάλιστα ανέφερε πως παιχνίδια όπως το The Legend of Zelda απώλεσαν έσοδα αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, μιας και διέρρευσαν online μέχρι και πριν την επίσημη κυκλοφορία τους.

Η ομάδα πίσω από το Yuzu έκανε πίσω μετά την νομική διαμάχη που πήγε να ξεκινήσει και δέχτηκε να πληρώσει στην Nintendo 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Οι άνθρωποι του emulator σημείωσαν πως κύριος στόχος του προγράμματός τους δεν ήταν η πειρατεία και οι απώλειες για την Nintendo και δέχτηκαν μέσα σε όλα τα υπόλοιπα να διακόψουν τη διανομή του κώδικά τους, να «ρίξουν» το επίσημο site του project, να παραδώσουν στην «μαμά» του Mario όλες τις παραμετροποιημένες κονσόλες Nintendo Switch που είχαν στα χέρια τους και να καταστρέψουν οποιαδήποτε άλλα λογισμικά παραβιάζουν τα δικαιώματά της.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει τέλος και στον αντίστοιχο emulator του Nintendo 3DS.