Σοκαριστικό περιστατικό στην Ημαθία: Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες (vid)

Newsroom
Σοκαριστικό περιστατικό στην Ημαθία: Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες (vid)
Οργή προκαλεί βίντεο από αυτόματη διάβαση τρένων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Λίγες ημέρες μετά τις απίστευτες εικόνες που κατέγραψε οδηγός στην ισόπεδη διάβαση στην Κωνσταντινουπόλεως, με αυτοκίνητα να σταματούν την τελευταία στιγμή πριν περάσει το τρένο, νέο βίντεο αυτή τη φορά από αυτόματη διάβαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας προκαλεί σοκ.

Κι αυτό καθώς στο βίντεο φαίνονται αυτοκίνητα που πάνε να περάσουν – αφού οι μπάρες είναι σηκωμένες – αλλά να φρενάρουν τελευτία στιγμή. «Σταμάτα ρε σταμάτα, σταμάτα ρε σταμάτα. Κάνε λίγο πίσω, λίγο πίσω». ακούγεται.

«Οι μπάρες ανοιχτές κανονικά και το τρένο κάνει διέλευση. Ο θάνατος μας η ζωή τους, Αλεξάνδρεια Ημαθίας οι μπάρες ανοιχτές». Το τρένο κορνάρει και περνά μπροστά από τους σοκαρισμένους οδηγούς.

Δείτε το βίντεο:

Πηγές του ΟΣΕ αναφέρουν στο MEGA ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός.

«Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Οι μηχανοδηγοί από τη πλευρά τους απαντούν πως δεν ενεργοποιήθηκαν τα εφεδρικά συστήματα για να κατέβουν οι μπάρες.

«H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».