Διάσημη YouTuber που έδινε συμβουλές ανατροφής καταδικάστηκε για την κακοποίηση των παιδιών της (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Διάσημη YouTuber που έδινε συμβουλές ανατροφής καταδικάστηκε για την κακοποίηση των παιδιών της (vid)
Έκανε καριέρα με συμβουλές για γονείς στο Youtube και τελικά η ίδια συνελήφθη και καταδικάστηκε για κακοποίηση των παιδιών της. Τα έδενε, τα χτυπούσε και δεν τους έδινε φαγητό.

Μια απίστευτη ιστορία συνέβη στην Γιούτα των ΗΠΑ, με μια διάσημη YouTuber, την 42χρονη Ρούμπι Φράνκε.

Συγκεκριμένα, η 42χρονη έκανε καριέρα δίνοντας συμβουλές σε γονείς μέσω των social media, στα οποία είχε περισσότερους από 2.000.000 ακολούθους.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, η ίδια κακοποιούσε τα παιδιά της. Η YouTuber sυνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο, αφού ο 12χρονος γιος της είχε αποδράσει από το σπίτι για να αναζητήσει φαγητό και νερό, από γείτονα και το παιδί ήταν υποσιτισμένο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μικρός έφερε τραύματα που πρόδιδαν ότι τον έδεναν με σχοινί.

Το χρονικό της σύλληψής της

Η Ruby Franke, είναι μητέρα έξι παιδιών από τη Γιούτα και έδινε συμβουλές για γονείς μέσω ενός μπλογκ στο YouTube που ονομαζόταν «8 Επιβάτες» και έπεισε τα δύο μικρότερα παιδιά της ότι ήταν κακά, δαιμονισμένα και ότι έπρεπε να τιμωρηθούν για να μετανοήσουν.

Είχε περισσότερους από δύο εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι της στο Youtube το οποίο ξεκίνησε το 2015.

Συγκεκριμένα, η Franke ξεκίνησε το κανάλι της στο YouTube με τον πρώην σύζυγό της Kevin, συγκεντρώνοντας πάνω από 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές προτού διαγραφεί το 2023 μετά τη σύλληψη.

Αρκετοί συνδρομητές άρχισαν να υποπτεύονται την κακοποίηση των παιδιών, και το κατήγγειλαν στην αστυνομία ώστε να ερευνήσει την οικογένεια, επικαλούμενοι τα πολυάριθμα αμφισβητήσιμα βίντεο που ανέβηκαν.

Σ' ένα από αυτά τα βίντεο, η Ρούμπι πήρε το κρεβάτι του γιου της επειδή έκανε μια φάρσα και δεν άφησε την εξάχρονη κόρη της να φάει μεσημεριανό στο σχολείο αφού ξέχασε να το ετοιμάσει. Το ανέφερε ως μάθημα λέγοντας «απλώς θα χρειαστεί να πεινάει». Όλα αυτά τα έλεγε γελώντας.

Το έσκασε ο γιος της από το σπίτι

Ο 12χρονος γιος της κατάφερε να το σκάσει και αργότερα οι Αρχές διαπίστωσαν, ότι και η μεγαλύτερη 20χρονη κόρη της ήταν και αυτή υποσιτισμένη, και με σημάδια κακοποίησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία τα παιδιά της Φράνκε υφίσταντο ακόμη πιο σκληρή κακοποίηση όταν δεν έγραφε η κάμερα.

Τα έδενε, τα χτυπούσε με κλωτσιές, δεν τους έδινε φαγητό και τα εξανάγκαζε να εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι χωρίς αντηλιακό, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα από τον ήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνελήφθη και η επιχειρηματική συνεργάτιδά της, Τζόντι Χίλντεμπραντ, η οποία επίσης καταδικάστηκε.

Στην απολογία της, η Χλντεμπράντ, δήλωσε ότι κι εκείνη είτε βασάνιζε τα παιδιά είτε γνώριζε την κακοποίηση και ότι ανάγκασε μία από τις κόρες της Φράνκε να «πηδήξει πολλές φορές πάνω σε έναν κάκτο».

Δήλωσε μετανιωμένη

Η 42χρονη ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο κλαίγοντας ακούγοντας την καταδικαστική απόφαση. Προηγουμένως είχε δηλώσει ένοχη σε 4 από τις 6 κατηγορίες για την πείνα και την κακοποίηση των παιδιών της.

Η Φράνκε, πλέον αντιμετωπίζει τέσσερις ποινές από ένα έως 15 έτη η καθεμία και χρηματικό πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.