Oύτε Λονδίνο ούτε Παρίσι: Αυτή ήταν η πόλη με τους περισσότερους τουρίστες μέσα στο 2023

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Oύτε Λονδίνο ούτε Παρίσι: Αυτή ήταν η πόλη με τους περισσότερους τουρίστες μέσα στο 2023
Yποδέχτηκε 20,2 εκατομμύρια επισκέπτες την περσινή χρονιά και απ' ότι φαίνεται το 2024 θα έχει ακόμη περισσότερους.

Αν μας ζητούσε κάποιος να σκεφτούμε μια πολυσύχναστη, τουριστική πόλη, πιθανότατα οι πρώτες που θα μας έρχονταν στο μαυλό θα ήταν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Μπανγκόκ ή η Νέα Υόρκη. Όμως, σύμφωνα με την Euromonitor International, καμία από αυτές δεν βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας με τους περισσότερους τουρίστες για το 2023.

Πιο συγκερκιμένα, στην κορυφή βρέθηκε η Κωνσταντινούπολη, καθώς είχε τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις κατά την περσινή χρονιά. Η οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Τουρκίας υποδέχτηκε το 2023 το επιβλητικό νούμερο των 20,2 εκατομμυρίων επισκεπτών και για το 2024 ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Η χώρα «χαλάρωσε» πρόσφατα τις απαιτήσεις βίζας για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και με τα πολιτιστικά μνημεία της, αλλά τη διασταύρωση του ασιατικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, δεν είναι περίεργο που έγινε τόσο δημοφιλής.

Το Λονδίνο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα με 18,8 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ το Ντουμπάι ήταν στην τρίτη θέση με 16,8 εκατομμύρια. Το εντυπωσιακό ήταν πως η Αττάλεια, μια ακόμη τουρκική πόλη, κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Αυτές είναι οι πόλεις με τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο για το 2023, σύμφωνα με το Euromonitor International:

  1. Κωνσταντινούπολη
  2. Λονδίνο
  3. Ντουμπάι
  4. Αττάλεια
  5. Παρίσι
  6. Χονγκ Κονγκ
  7. Μπανγκόκ
  8. Νέα Υόρκη
  9. Κανκούν
  10. Μέκκα