Σεργουλόπουλος για γάμο ομόφυλων: «Να μνημονεύσουμε τα παιδιά που αυτοκτόνησαν γιατί αισθανόντουσαν διαφορετικά» (vid)

Newsroom
Σεργουλόπουλος για γάμο ομόφυλων: «Να μνημονεύσουμε τα παιδιά που αυτοκτόνησαν γιατί αισθανόντουσαν διαφορετικά» (vid)
Το μήνυμα του παρουσιαστή στα παιδιά που «μέχρι χτες άκουγαν τις καμπάνες των εκκλησιών τρομακτικές, να χτυπούν εναντίον τους»

Μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε μέσα από την εκπομπή του για το συγκεκριμένο θέμα. «Χτες, στο κοινοβούλιο ακούστηκαν πολύ προσβλητικά και κακοποιητικά σχόλια. Ακούστηκαν και απόψεις, οι οποίες ήταν απολύτως σεβαστές. Αλλά υπήρχαν και πράγματα που ακούστηκαν, τα οποία ήταν σχεδόν μηνύσιμα» είπε αρχικά.

«Αυτό που θα ήθελα να πω για τη χθεσινή διεκδίκηση και τη χθεσινή νίκη και νομιμοποίηση της ισότητας στον γάμο, ότι το πιο σπουδαίο πράγμα που αισθάνομαι εγώ και αισθάνομαι πολύ μεγάλη συγκίνηση, είναι ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μας βλέπουν και να μας ακούνε παιδιά, που δε μπορούν να εκφραστούν, που ζουν σε μια επαρχία που άκουγαν τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπάνε εναντίον τους.

Να μνημονεύσουμε τα παιδιά που αυτοκτόνησαν γιατί αισθανόντουσαν διαφορετικά, και αυτή τη στιγμή, πρέπει να ξέρουν αυτά τα παιδιά ότι υπάρχει ένας νόμος που τα αναγνωρίζει. Δεν είμαι εγώ και ο Καπουτζίδης που βγαίνουμε και λέμε για τα δικαιώματά μας, είναι το ίδιο το κράτος που νομιμοποιεί και αναγνωρίζει τη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών και βάσει αυτής, μπορούν αυτά τα παιδιά να αισθάνονται ελεύθερα να εκφραστούν» ανέφερε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.