Mario vs. Donkey Kong: Ξαναζούμε τη νοσταλγία του πιο διασκεδαστικού παιχνιδιού στο νέο remake του Nintendo Switch

Mario vs. Donkey Kong: Ξαναζούμε τη νοσταλγία του πιο διασκεδαστικού παιχνιδιού στο νέο remake του Nintendo Switch
Ανανεωμένα γραφικά, νέες πίστες, διασκέδαση για όλη την οικογένεια, αλλά και μια γλυκιά νοσταλγία που μας γυρνάει πίσω στα αγαπημένα μας χρόνια.

«It's a me, Mario!». Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τα video games και τα τηλεοπτικά επεισόδια του Super Mario, κάθε φορά που ακούμε ή βλέπουμε τον αγαπημένο υδραυλικό με την κόκκινη φόρμα, δημιουργείται ένα γλυκό αίσθημα νοσταλγίας μέσα μας. Πόσο μάλλον όταν έχουμε την ευκαιρία να ξαναπαίξουμε ένα παιχνίδι που λατρέψαμε στο παρελθόν, σε μια σύγχρονη κονσόλα Nintendo.

Το Mario vs. Donkey Kong που κυκλοφορεί από τις 16 Φλεβάρη για το Nintendo Switch είναι θα λέγαμε κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι. Είναι ένα «μαγικό κλειδί» που ξεκλειδώνει τα πιο όμορφα δωμάτια της καρδιάς μας. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα remake του παιχνιδιού που γνωρίσαμε και λατρέψαμε – οι πιο παλιοί – στο Game Boy Advance το 2004 (έκτοτε το έχουμε δει και σε άλλες κονσόλες της Nintendo, όπως τα Nintendo DS, Nintendo DSi, Nintendo 3DS και Wii U) και το οποίο επιστρέφει με ανανεωμένα και εντυπωσιακά γραφικά, αλλά και πολλές νέες προσθήκες.

Ένα ταξίδι στον χρόνο

Η επανέκδοση του Mario vs. Donkey Kong για το Nintendo Switch δεν άλλαξε τη βασική υπόθεση της ιστορίας. Και δεν χρειαζόταν, αν με ρωτάτε. Όπως βλέπουμε και στο trailer του παιχνιδιού, ο Donkey Kong παρακολουθεί μια τηλεοπτική διαφήμιση για τα νέα παιχνίδια Mini Mario και θέλει αμέσως να αγοράσει ένα.

Δυστυχώς, όμως, έχουν όλα εξαντληθεί όταν φτάνει στο κατάστημα. Έτσι, αποφασίζει πως η μόνη λύση είναι να τα κλέψει, εισβάλλοντας στο εργοστάσιο των παιχνιδιών Mario.

...

Ο Mario τον βλέπει να δραπετεύει και αρχίζει να τον καταδιώκει, σε μια προσπάθεια να σώσει όλους τους αξιολάτρευτους μικρούς φίλους του. Από το σημείο αυτό κι έπειτα τα πράγματα γίνονται λίγο χαοτικά, καθώς ο αγαπημένος μας πρωταγωνιστής καλείται να περάσει από 130 διαφορετικά επίπεδα και οκτώ κόσμους, μέχρι να πάρει ξανά πίσω όλους τους Mini Mario.

Εντυπωσιακά γραφικά και διασκεδαστικές πίστες

...

Αν και κάποιες από τις πίστες που θα εξερευνήσεις στο νέο Mario vs. Donkey Kong, κάτι θα σου θυμίζουν, υπάρχουν πολλές νέες προσθήκες, που χρειάζονται σκέψη, αλλά προσφέρουν άφθονη διασκέδαση.

Αυτό που φαίνεται αμέσως είναι πως έχει γίνει σπουδαία δουλειά από τη Nintendo στο κομμάτι των γραφικών. Ο Mario, o Donkey Kong, καθώς και όλα τα εμπόδια που θα βρεις στο δρόμο σου είναι ολοζώντανα, με τρομερά χρώματα και λεπτομέρειες, που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Όσον αφορά το gameplay του παιχνιδιού, επικεντρώνεται στην επίλυση γρίφων και παζλ. Πρέπει να εκμεταλλευτείς το περιβάλλον γύρω σου, προκειμένου να φτάσεις στο τέλος κάθε πίστας και να πάρεις πίσω τα παιχνίδια που έκλεψε ο DK. O Mario σκαρφαλώνει σε σχοινιά, χρησιμοποιεί αντικείμενα, μπαίνει σε σωλήνες, κάνει κατακόρυφο, ανεβαίνει σκάλες και πολλά ακόμη.

Οι γρίφοι μπορεί να φαίνονται υπερβολικά εύκολοι στα αρχικά επίπεδα, αλλά δυσκολεύουν αρκετά όσο προχωράει το παιχνίδι. Ίσως όσοι έχουν παίξει και το πρώτο Mario Vs Donkey Kong του 2004 να έχουν ένα προβάδισμα εδώ που τα λέμε, καθώς θα θυμούνται κάποιες από τις λύσεις.

...

Υπάρχουν επίσης αρκετές αλλαγές στις βασικές λειτουργίες και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, έχουν προστεθεί δύο νέοι κόσμοι, με καινούργιους δημιουργικούς γρίφους και εμπόδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι είναι ιδανικό τόσο για έμπειρους gamers, όσο και αρχάριους που θέλουν απλά να το διασκεδάσουν. Έτσι, στο Mario vs. Donkey Kong θα βρεις modes όπως Time Attack και Expert Levels σε περίπτωση που θέλεις το ζήσεις στα άκρα, ή το Casual Mode που θα σε κάνει να απολαύσεις το παιχνίδι χωρίς άγχος, καθώς ο Mario θα προστατεύεται από τα χτυπήματα, ενώ δεν θα υπάρχει και χρονόμετρο.

Αποκλειστικά στο Nintendo Switch

...

Για να γίνει το παιχνίδι ακόμη πιο διασκεδαστικό μπορείς να παίξεις μαζί με κάποιον φίλο ή φίλη σου (Local co-op). Ο δεύτερος παίκτης θα πάρει τη μορφή του αξιολάτρευτου Toad και μαζί θα μπορέσετε να ανακαλύψετε νέες διαδρομές μέσα από δύσκολες πίστες!

Φυσικά, θα πρέπει να θυμάσαι πως αν θέλεις να παίξεις οποιοδήποτε παιχνίδι Mario and Friends, μπορείς να το παίξεις μόνο στο Nintendo Switch. Πρόκειται για τη μοναδική κονσόλα που σου επιτρέπει να παίζεις όπου θέλεις, με όποιον θέλεις και όταν θέλεις. Αν, λοιπόν, είσαι έτοιμος για μια βουτιά στο παρελθόν, με τα πιο εντυπωσιακά γραφικά του σήμερα, αλλά και με την ίδια δόση διασκέδασης, τότε το Mario vs. Donkey Kong σε περιμένει!

Από τις 16 Φεβρουαρίου διαθέσιμο αποκλειστικά για το Nintendo Switch.

Advertorial